22.01.2012. / 10:17

Autor: Totalsport

Drugi poraz Hrvatske

Razlog iznenađujućeg poraza izabranika Ratka Rudića leži u katastrofalnoj igri u prvom poluvremenu. Naime, nakon prvih 16 minuta Hrvatska je zaostajala 7-3 uz realizaciju šuta od samo 21% (3-14)

ArhivaArhivaHrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u 4. kolu Europskog prvenstva u Eindhovenu 10-9 od Njemačke. Drugi je to uzastopni poraz "barakuda" na natjecanju nakon onog od Srbije (12-15)...

Razlog iznenađujućeg poraza izabranika Ratka Rudića leži u katastrofalnoj igri u prvom poluvremenu. Naime, nakon prvih 16 minuta Hrvatska je zaostajala 7-3 uz realizaciju šuta od samo 21% (3-14).

Povela je Hrvatska golom Mihe Boškovića 1-0 i to je bila njena jedina prednost na susretu. Uslijedila su četiri uzastopna gola Nijemaca prije nego li je Andro Bušlje tri minute i pet sekundi prije poluvremena postigao naš drugi gol. Ubrzo potom Bušlje je i zaradio crveni karton zbog udaranja protivnika, pa je Hrvatska četiri minute igrala s igračem manje, što su Nijemci iskoristili za povećanje prednosti.

U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala bolje i dopustila je Nijemcima samo tri gola. Nakon zaostatka 6-9 u posljednjoj dionici napravili smo seriju 3-0 i nakon gola Buljubašića jednu minutu i 10 sekundi prije kraja stigli smo do izjednačenja 9-9, ali više od toga nije išlo. Pobjednički gol Nijemci zabijaju 23 sekunde prije kraja (Paul Schüler), a Rudićevi igrači nisu uspjeli realizirati posljednji napad za izjednačenje.

Najefikasniji igrači kod Hrvatske bili su Sukno s tri i Bošković s dva gola, dok je kod Nijemaca prednjačio Marko Stam s četiri gola iz pet pokušaja prema golu.

Hrvatskoj sljedeće predstoji ogled protiv Španjolske koji je na rasporedu u ponedjeljak u 13h.

U druge dvije utakmice naše skupine Srbija je s lakih 14-5 savladala Rumunjsku, dok su Crna Gora i Španjolska remizirale 10-10.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika