22.01.2012. / 14:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Šprem: Vjerujem da će dvije trećine građana biti za EU

"Mi nismo baš toliko siromaška zemlja, ali nismo baš ni bogata i to je moj razlog što sam glasovao da uđemo u EU", kazao je Šprem

Photo: Davor Višnjić/PIXSELPhoto: Davor Višnjić/PIXSELPredsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem danas je izrazio uvjerenje da će na referedum izaći više od 60 posto građana i da će oko dvije trećine njih glasovati za ulazak u Europsku uniju, a činjenicu da nema pozitivne euforije ocjenjuje dobrim znakom.

U izjavi novinarima nakon glasovanja na referendumu o ulasku Hrvatske u EU, na svom biračkom mjestu u zagrebačkom naselju Srednjaci, Šprem je rekao da je njegov osobni odnos prema vrijednostima Europske unije sada manje važan. To je važno za naše građane, za sve koji žele bolji život, dodao je. Naglasio je, međutim, da će biti bolje već danas "jer ćemo već danas znati da smo članica Europske unije" te izrazo nadu da će se to moći potvrditi i oko 22 sata.

Osvrnuo se i na komentar jedne građanke koja je na TV-u rekla da smo siromaška zemlja.

"Mi nismo baš toliko siromaška zemlja, ali nismo baš ni bogata i to je moj razlog što sam glasovao da uđemo u EU", kazao je Šprem.

Rekao je i da ga osobno veseli što ćemo na taj način osigurati bolju budućnost svojoj djeci. Nama će još jedno vrijeme biti teško. Morat ćemo ostvarivati velike zadaće, sa puno prepreka, ali i to ćemo savladati i biti zadovoljni sa svim segmentima EU-a, naveo je."Najviše me raduje činjenica da ćemo - ne u inozemstvu, nego u tuzemstvu - sudjelovati u znanstveno-istraživačkim projektima za koje je osigurano puno sredstava u EU-u", naglasio je.

Upitan što poručuje onima koji će danas glasovati "protiv", predsejdnik Hrvatskog sabora odgovorio je da imaju na to pravo, ali da će se i sami uvjeriti za nekoliko godina da smo dobro odlučili glasujući "za".

"Dobar je znak da nema velike pozitivne euforije jer su građani dobro informirani o članstvu u EU", dodaje.

Na pitanje novinara kako će se današnja odluka hrvatskih građana odraziti na stanje u regiji, Šprem je ustvrdio da će se dobro odraziti. "Sama činjenica da ćemo danas izglasti da ulazimo u EU značajno će utjecati na klimu i raspoloženje u državama jugoistočne Europe", smatra Šprem.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 22.01.12. 14:10

"Mi nismo baš toliko siromaška zemlja, ali nismo baš ni bogata i to je moj razlog što sam glasovao da uđemo u EU",........ jel' moguće da to kaže predsjednik državnog sabora.

G. Šprem, u svijetu za ništa dobijete ništa, a ako nešto dobijete puno više morate dati.
Jeftinije je urediti društvo da svi više radimo i živimo o njega, a ne da čekamo kredit iz vana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika