23.01.2012. / 07:25

Autor: Hina

NFL: Giantsi svladali San Francisco, protiv Patriotsa u Super Bowlu

New York Giantsi svladali su u nedjelju s rezultatom 20-17 San Francisco 49-erse u finalu NFC Konferencije, pa će se 5. veljače u Indianapolisu suočiti s New England Patriotsima u 46. Super Bowlu, finalu doigravanja profesionalne lige američkog nogometa - NFL, izvijestile su američke TV mreže.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaNew York Giantsi svladali su u nedjelju s rezultatom 20-17 San Francisco 49-erse u finalu NFC Konferencije, pa će se 5. veljače u Indianapolisu suočiti s New England Patriotsima u 46. Super Bowlu, finalu doigravanja profesionalne lige američkog nogometa - NFL, izvijestile su američke TV mreže.

Četiri godine nakon što su Giantsi iznenadili do tada neporažene Patriotse u 42. Super Bowlu odigranom u Glendaleu u Arizoni, pobjedivši ih sa 17-14, te dvije

sjajne momčadi sa sjeveroistoka SAD-a ponovo će odmjeriti snage u finalu NFL-a na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu.

Do svog drugog Super Bowla u zadnjih pet sezona NY Giantsi su došli 'field' golom Lawrencea Tynesa s 31 jarde u produžetku utakmice na stadionu Candlestick Park u San Franciscu, koja je u regularnom dijelu završila 17-17. Tynes je na isti način uveo Giantse u finale NFL-a 2008., zabivši gol Green Bay Packersima u produžetu utakmice za konferencijski naslov u NFC-u.

New England Patriotsi, koje vodi trener hrvatskog podrijetla Bill Belichick, ranije u nedjelju su na svom terenu svladali Baltimore Ravense u finalu AFC Konferencije s rezultatom 23-20. 'Quarterback' Patriotsa Tom Brady, donio je ključnu prednost svojoj momčadi s 'touchdown-om' (polaganjem), koji je postigao bacanjem preko obrane Ravensa u zadnjoj četvrtini. Ravensi su pak, 11 sekundi prije kraja, izgubili priliku da izbore produžetak kada je Billy Cundiff promašio 'field' gol s 32 jarde (29 metara), što je udaljenost s koje se u NFL-u rijetko promašuje.

Za Patriotse će to biti peti Super Bowl u posljednjih 11 godina otkako ih vodi Belichick i prilika da četvrti put osvoje naslov prvaka, nakon onih u sezonama 2001., 2003. i 2004. U svojoj povijesti klub do sada ima ukupno šest nastupa u Super Bowlu, uz tri pobjede i tri poraza.

Giantsi iza sebe također imaju tri naslova prvaka NFL-a, osvojena nakon sezona 1986., 1990. i 2007.

Zanimljivo je da će u 46. Super Bowlu, najvećem i najgledanijem sportskom spektaklu u SAD-u, 5. veljače u Indianapolisu u obje momčadi biti po jedan Amerikanac hrvatskog podrijetla - na klupi Patriotsa Bill Belichick, jedan od najtrofejnijih i najcjenjenijih trenera i stratega u NFL-u, a u momčadi NY Giantsa standardni ofenzivni branič David Diehl, 31-godišnjak čiji su djed i baka po majci doseljenici iz Hrvatske, poznat po velikom tetoviranom hrvatskom grbu na lijevoj ruci.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika