23.01.2012. / 14:33

Autor: Totalsport

Vaterpolo: Pavić zadržao nadu za Hrvate

Nijemci igraju protiv Rumunjske, a Crna Gora protiv Srbije i te dvije momčadi ne smiju pobijediti u svojim ogledima. Ako jedna od te dvije reprezentacije kiksa, Hrvatska će igrati ogled za polufinale

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVaterpolisti Hrvatske uspjeli su pobijediti Španjolsku 11-10 (1-3, 5-1, 3-1, 2-5) u utakmici 5. kola skupine B Europskog prvenstva kojem je ovih dana domaćin nizozemski Eindhoven.

Tom pobjedom je Hrvatska zadržala nadu da će nastaviti boj za medalje. Naime, još je uvijek upitno hoće li se Hrvatska plasirati u razigravanje za polufinale. Trenutačno je Hrvatska na drugom mjestu, ali Rudićeva momčad mora čekati rezultate Njemačke i Crne Gore. Nijemci igraju protiv Rumunjske, a Crna Gora protiv Srbije i te dvije momčadi ne smiju pobijediti u svojim ogledima. Ako jedna od te dvije reprezentacije kiksa, Hrvatska će igrati ogled za polufinale.

Inače, nadu u takvo što je zadržao hrvatski vratar Josip Pavić koji je pola minute prije kraja obranio zicer Španjolcima za 11-11. Nevjerojatno zvuči da je Hrvatska u zadnjim minutama uspjela umalo prokockati vodstvo 11-6. Četiri gola zaredom su Španjolci zabili dok je Hrvatska bila poptuno nemoćna u napadu, te su njeni igrači vrlo brzo prepuštali loptu suparnicima. Na kraju je Hrvate trebala pogladiti sreća, kao i reakcija Pavića, da bi se zadržala pobjeda.

Kompletna utakmica, u kojoj su i Španjolci tražili svoj put do jednog od prva tri mjesta, je bila čudna. Strašne amplitude su prezentirali i jedni i drugi. Španjolcima su upotpunosti pripala prva i zadnja četvrtina (3-1, 5-2), a Hrvatima one između (5-1, 3-1).

Po dva su pogotka za Hrvatsku zabili Sukno, Muslim, Dobud, Barać i Obradović, dok je jedan pogodak postigao Joković. Na drugoj strani su po tri gola zabili Molina i Perez.

EP u vaterpolu, 5.kolo, skupina B:

Hrvatska - Španjolska 11-10

Srbija - Crna Gora (kasnije)

Njemačka - Rumunjska (kasnije)

Redoslijed: 1. 1. Srbija 12 (-1), 2. Hrvatska 9, 3. Crna Gora 7 (-1), 4. Njemačka 6 (-1), 5. Španjolska 4, 6. Rumunjska 0.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika