24.01.2012. / 07:00

Autor: Dora Juras

Nina Badrić: Eurosong je za mene poziv koji se ne odbija

Pjevačica će ove godine na Eurosongu predstavljati Hrvatsku s pjesmom za koju je sama napisala glazbu i stihove te koju će izvoditi na engleskom jeziku, no prije toga će sa suprugom Bernardom Krasnićem otputovati na odmor u toplije krajeve

"Kako ću se pripremati za Eurosong? Visinske i nizinske pripreme, bjesomučno vježbanje u svakom smislu i, naravno, nema seksa do lipnja!", kaže u šali Nina Badrić"Kako ću se pripremati za Eurosong? Visinske i nizinske pripreme, bjesomučno vježbanje u svakom smislu i, naravno, nema seksa do lipnja!", kaže u šali Nina BadrićJedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica Nina Badrić direktnim je odabirom izabrana za predstavnicu Hrvatske na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se u lipnju održati u Azerbajdžanu. Osim toga, prije dva mjeseca izdala je novi, dugoočekivani album “Nebo” i ponovno oduševila publiku i kritiku. Kako kaže 39-godišnja Nina, iza koje je 20 godina profesionalne karijere, album opisuje njezino glazbeno nebo ispod kojeg je mnoštvo sjajnih pjesama. Iako je već tradicionalno siječanj planirala provesti odmarajući se u toplim krajevima, odmor je zbog brojnih obaveza oko Eurosonga odgodila za ožujak. Zasluženih mjesec dana odmora provest će u društvu supruga Bernarda Krasnića s kojim je već deset godina u ljubavnoj vezi, od čega su pet u braku.

EXTRA: Jeste li unaprijed znali za odluku da vi predstavljate Hrvatsku na Eurosongu?

- Na direktni poziv Elizabeth Homsi pristala sam s velikim ponosom predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Poziv me iznenadio i nisam očekivala da će mi ovako radno započeti 2012. godina. No, hvala Bogu da je tako. To je poziv koji se ne odbija. Uostalom, sve mi se nekako poklopilo, prije dva mjeseca sam objavila album “Nebo” i sada imam odličnu priliku postaviti svoju veliku turneju na čvrste temelje. Čeka me puno posla i velika odgovornost, ali idem polako i ne zanosim se unaprijed. Sve će se nekako iskristalizirati kad dođem u Azarbajdžan. Tak onda ću moći vidjeti realnu sliku svega.

EXTRA: Što za vas znači nastup na Eurosongu?

- Mislim da će to biti jedno sjajno iskustvo i prekrasno putovanje iz kojeg ću puno toga naučiti. Taj nastup doživljavam kao veliku čast i, naravno, velik izazov. Neizmjerno me veseli što napokon idemo na Eurosong direktnim odabirom, pa se nadam da ćemo HRT i ja postaviti prave temelje za sve buduće domaće predstavnike koji će doći poslije mene i olakšati im put za sve godine koje dolaze.

EXTRA: Znate li već s kojom pjesmom ćete se predstaviti?

- Znam, ali neću još nikome reći! Ha, ha.

EXTRA: Je li istina da ste vi autorica teksta?

- To je ono što mi je najdraže od svega, što sam odabrana i kao autor svoje pjesme. Napisala sam i glazbu i stihove, a moj tim pomoći će mi da aranžerski i produkcijski složimo pjesmu na najbolji mogući način, pa da pokušamo dobaciti makar do finala. Ako uspijemo konačno ući u finale, znam da je sve moguće.

EXTRA: Jelena Rozga izjavila je da je odlazak na Eurosong prvotno bio ponuđen njoj, no ona je odbila. Kako to komentirate?

- Sve je već rečeno na tu temu.

EXTRA: Kako ćete se pripremati za Eurosong?

- Visinske i nizinske pripreme, bjesomučno vježbanje u svakom smislu i, naravno, nema seksa do lipnja! Ha, ha, ha. Baš poput sportaša, pa onda - neka bude što treba biti. Znate i sami da je lopta okrugla.

EXTRA: Obično prvi mjesec provodite na odmoru. Je li vam Eurosong poremetio planove ili ste se ipak uspjeli odmoriti?

- To su slatke brige i sada za mene odmora nema. No živim za treći mjesec kada ću nestati na mjesec dana, izgubiti se u toplim krajevima i napokon se odmoriti u miru. Moram napuniti baterije za sve što me čeka.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Vezane vijesti

Sezona open air koncerata počinje u Westgateu

Sezona open air koncerata počinje u Westgateu

Najveći hrvatski trgovački centar, Westgate Shopping City, pripremio je poseban poklon svim svojim vjernim posjetiteljima i kupcima - Westgate… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika