24.01.2012. / 10:40

Autor: Nacional.hr

Prosvjed sindikata HT-a zbog najave otkaza

"Tražimo zaustavljanje otpuštanja 450 stalnih radnika Hrvatskog Telekoma i velikog broja radnika na određeno vrijeme", pišu iz sindikata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatski sindikat telekomunikacija pozvao je na prosvjedni skup u podne na Trgu bana Jelačića, zbog najave Hrvtaskog telekoma kako će otpustiti oko 450 zaposlenika.

Okupljanje demonstranata počinje u 11.30 sati, a u 12 sati će sindikat uputiti poziv Vladi za stvaranjem zakonodavnog okvira koji će štititi gospodarstvo Republike Hrvatske. "Umjesto odljeva profita stranim vlasnicima tražimo porezni okvir koji će poticati investiranje u Hrvatskoj, čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj", poručuju iz HST-a.

Okupljeni će zatim krenuti prema Veleposlanstvu SR Njemačke gdje će veleposlaniku uručiti protestno pismo s pozivom multinacionalnoj tvrtki Deutsche Telekom. Traži se prekid izvlačenja dobiti iz Hrvatske, sudjelovanje u oporavku gospodarstva Hrvatske ulaganjem u infrastrukturu i čuvanje radnih mjesta.

"Ispred Zagrebačke Burze obratit ćemo se ostalim dioničarima s porukom, dosta pohlepe - radnici su iznad profita - tražimo ulaganje umjesto isisavanja dobiti i siromašenja Hrvatskog Telekoma", kažu iz sindikata i najavljuju kako će oko 14 sati kolona stići i do Uprave HT-a.

"Tražimo zaustavljanje otpuštanja 450 stalnih radnika Hrvatskog Telekoma i velikog broja radnika na određeno vrijeme. Tražimo dijalog Uprave sa socijalnim partnerima o zaštiti socijalnih interesa radnika Hrvatskog Telekoma", pišu iz sindikata.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 24.01.12. 10:49

Pupicu, pa vec so otjerao 6000 ljudi na cestu. Mislim da ce i ovi...


registracija
24/7/11

mrvek, 24.01.12. 12:58

Dosta je bilo i njihovog zuluma :-)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika