24.01.2012. / 12:26

Autor: Totalsport

Hrvatska neće obraniti naslov prvaka

Hrvatska je ranijom poslijepodnevnom pobjedom protiv Španjolske (11-10) ostala u igri za četvrtfinale Eura, ali je iz iste ispala nakon pobjeda Crne Gore protiv Srbije, odnosno Njemačke protiv Rumunjske

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska vaterpolska reprezentacija neće imati priliku obraniti naslov europskog prvaka u Eindhovenu. Nakon Crne Gore, slavila je i Njemačka te izgurala naše vaterpoliste iz borbe za medalje.

Hrvatska je ranijom poslijepodnevnom pobjedom protiv Španjolske (11-10) ostala u igri za četvrtfinale Eura, ali je iz iste ispala nakon pobjeda Crne Gore protiv Srbije, odnosno Njemačke protiv Rumunjske.

Crna Gora je slavila protiv Srbije s 11-7, a zatim su Nijemci s 10-9 bili bolji od Rumunjske koja je, za razliku od Srbije, dala sve od sebe i odigrala fair-play unatoč neimanju nijednog boda u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Rumunjska je od početka susreta bila u rezultatskom zaostatku od jednog do dva pogotka razlike, te nikako nije uspjevala dostići vrlo dobre Nijemce. U posljednju minutu utakmice ušlo se s minimalnom prednošću Njemačke, ali promijena do kraja susreta više nije bilo.

S tim rezultatima naši su vaterpolisti "izgurani" na četvrto mjesto odnosno prvo koje ne vodi u četvrtfinale i igru za medalje.

Hrvatskoj sada predstoji borba za mjesta 5-8, a prvi protivnik bit će joj pobjednik susreta između Rumunjske i boljeg iz večerašnje (ponedjeljak) utakmice Nizozemske i Makedonije.

EP u vaterpolu, 5.kolo, skupina B:

Hrvatska - Španjolska 11-10

Crna Gora - Srbija 11-7

Njemačka - Rumunjska 10-9
Redoslijed: 1. 1. Srbija 12, 2. Crna Gora 10, 3.Njemačka 9, 4. Hrvatskaka 9, 5. Španjolska 4, 6. Rumunjska 0.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika