24.01.2012. / 12:42

Autor: Totalsport

EP rukometaša: Srbija prvi polufinalist

Prvih 15-ak minuta nastavka utakmice proteklo je igri gol za gol, a onda Šveđani golom Jakobssona dolaze do minimalnog zaostatka (20-19) osam i pol minuta prije kraja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRukometaši Srbije prvi su polufinalisti Europskog prvenstva koje se 15-29 siječnja održava upravo u njihovoj zemlji. Srbija je polufinale izborila pobjedom protiv Švedske rezultatom 24-21.

Šveđani su u prvih deset minuta kontrolirali ritam utakmice, te su imali rezultatsku prednost od 6-3. Međutim, tada kreće prepoznatljiva igra Srbije koja podiže razinu svoje obrane i u idućih 20 minuta dozvoljava Šveđanima svega pet golova, a zabija 11. S rezultatom 14-11 u korist domaćina se otišlo na predah.

Prvih 15-ak minuta nastavka utakmice proteklo je igri gol za gol, a onda Šveđani golom Jakobssona dolaze do minimalnog zaostatka (20-19) osam i pol minuta prije kraja.

Međutim, reprezentacija Švedske tada ostaje šest minuta bez postignutog gola i Srbi se ponovno odljepljuju na, pokazalo se nedostižna, četiri pogotka razlike. Ekdahl Du Rietz smanjio je minutu i pol prije kraja na -2, ali idućem napadu Žarko Šešum zabija za otklanjanje bilo kakvih dilema do kraja susreta.

Srbija je pobjedom došla do sedmog boda na ljestvici skupine I, kojim si je osigurala nastup u polufinalu. Švedska je s druge strane izgubila i matematičke šanse za prolaz u polufinale.

Recimo još da je najefikasniji igrač Srbije bio Marko Vujin sa pet pogodaka, dok "gostima" nije pomoglo ni osam golova Ekdahla kao ni 18 obrana Johana Sjöstranda.

EP rukometaša, skupina I, 2. kolo:

Makedonija - Poljska 27-25
Danska - Njemačka 28-26
Srbija - Švedska 24-21

Redoslijed: 1. Srbija 7, 2. Njemačka 5, 3. Danska 4, 4. Makedonija 3, 5. Poljska 3, 6. Švedska 2.

Vezane vijesti

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Partijama na Europskom prvenstvu, Zlatan Ibrahimović je još jednom potvrdio golemu igračku veličinu. Sve tri utakmice u skupini odigrao je Milanov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika