24.01.2012. / 12:52

Autor: Totalsport

Francuzi: Sudar s Hrvatima je jedini pravi derbi

Nema tu straha od protivnika nego se radi o velikom respektu i uzajamnom poštovanju. Zato znamo da nas u utorak čeka još jedna velika utakmica, posebno što za nas poraz znači oproštaj od borbe za medalje - zaključio je Abalo

Luc Abalo (Wikipedia)Luc Abalo (Wikipedia)Vodeći francuski sportski dnevnik L'Equipe dvoboj Francuske i Hrvatske na Europskom prvenstvu rukometaša drži jedinim pravim rukometnim derbijem.

Novinar Olivier Paquereau koji za L'quipe prati Francusku na Euru u Srbiji uoči dvoboja u utorak u Novom Sadu piše:

- Bili smo razočarani lani u Švedskoj jer nije bilo okršaja s Hrvatima. Od Svjetskog prvenstva 2005. godine ove dvije momčadi su nas navikle na velike utakmice uglavnom u završnicama natjecanja, a od te 2005. do danas igrali su devet puta, a Francuska je slavila u šest navrata - piše Paquereau.

Najveće zvijezde u redovima francuske reprezentacije, Nikola Karabatić i Daniel Narcisse, suglasni su po pitanju najdraže pobjede.

- Bilo je lijepo vidjeti 16 tisuća ljudi u finalu u Zagrebu i tu veličanstvenu atmosferu. Svi su bili protiv nas, a na kraju smo slavili - rekao je Karabatić, a složio se Narcisse.

- To je bio veliki trenutak za sve nas i francusku reprezetaciju. Pobjeda nad Hrvatima u takvoj atmosferi na njihovom terenu bila je gotovo nezamisliva.

Vratar Thierry Omeyer koji protiv „kauboja" uvijek bude iznimno raspoložen s posebnim se užitkom sjeća pobjede iz 2006. godine u polufinalu Europskog prvenstva.

- To je bila moja prva velika pobjeda nad Hrvatima koji su u to vrijeme dominirali rukometnom scenom. Ako se ne varam, u dvije godine bili su svjetski i olimpijski prvaci, te svjetski viceprvaci, pa je naš trijumf dobio na težini - smatra Omeyer, i dodaje.

- Uvijek su nam velike probleme radili igrači iz vanjske linije, Lacković, Balić i Metličić. Posljednjeg više nema, Balić ima 32 godine i znam da je stigao ozlijeđen, pa treba vidjeti od kuda će prijetiti opasnost.

Da su utakmice s Hrvatskom za Francuze ipak nešto posebno potvrdili su i Narcisse, Bertrand Gille, te Luc Abalo.

- Uvijek s njima igramo s puno entuzijazma - tvrdi Narcisse, a Gille sugerira da su uglavnom sitnice odlučivale pobjednika.

- To su sve bile velike utakmice s puno borbe od početka do kraja s dosta tijesnim završnicama - kaže Gille, a na kraju je raspravu priveo kraju Abalo.

- Dovoljno je reći Francuska - Hrvatska. To je najveći derbi jer je između nas veliki sportski rivalitet. Nema tu straha od protivnika nego se radi o velikom respektu i uzajamnom poštovanju. Zato znamo da nas u utorak čeka još jedna velika utakmica, posebno što za nas poraz znači oproštaj od borbe za medalje - zaključio je Abalo.

Vezane vijesti

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika