24.01.2012. / 15:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Državno odvjetništvo:

Stanimirović je 'čist'

Osim obavijesnog razgovora s Vojislavom Stanimirovićem, provedeni su i drugi izvidi i istražne radnje, a državno odvjetništvo analizom prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza nije našlo osnovu za daljnje postupanje

Vojislav Stanimirović; Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Vojislav Stanimirović; Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) izvijestilo je danas kako, na temelju provedenih izvida i prikupljenih podataka, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića, predsjednika SDSS-a, u vezi s njegovom ulogom u Domovinskom ratu, posebice prilikom zlostavljanja civilnih osoba u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru.

U priopćenju za javnost ŽDO na internetskim stranicama navodi kako su - u povodu medijskih napisa i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita Stanimirovićeva uloga u Domovinskom ratu, a osobito prilikom zlostavljanja civila u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru - poduzeti državnoodvjetnički izvidi radi utvrđivanja njegove moguće kaznenopravne odgovornosti.

Osim obavijesnog razgovora s Vojislavom Stanimirovićem, provedeni su i drugi izvidi i istražne radnje, a državno odvjetništvo analizom prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza nije našlo osnovu za daljnje postupanje. Na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka te posebice na temelju prije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića, navodi osječki ŽDO.

Dodaje se kako, u vezi s izjavama silovanih žena tijekom Domovinskog rata, državno odvjetništvo i dalje provodi državnoodvjetničke izvide i dokazne radnje radi utvrđivanja počinitelja tih kaznenih djela i njihova procesuiranja, a o odluci će javnost biti pravodobno obaviještena.

Vezane vijesti

Stanimirović u DORH-u

Stanimirović u DORH-u

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović jutros je došao u sjedište Državnog odvjetništva (DORH) kako bi dao izjavu povodom optužbi da je tijekom… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 24.01.12. 15:56

Vilim Karlović u svojoj knjizi "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" izuzetno detaljno opisuje zločine u Veleprometu. Ne spominje Stanimirovića ali ga drugi svjedoci stavljaju u taj prostor i to vrijeme.

Gotovina je dobio 24 godine i za Grubore iako sam prilično siguran da pojma u tom trenutku nije imao da to naselje postoji.

Isto pravosuđe koje Stanimiroviću ne smije naći ništa moralo je Branimiru Glavašu naći svašta! Zanimljivo da se u obje priče pojavljuje čuveni političar iz 90-ih koji je javnost plašio o 10 hiljada pokrštene srpske dece, Milorad Pupovac!


registracija
29/4/09

florenz, 24.01.12. 19:03

Koja god vlast (pa makar i okupatorska) , u kontekstu ili bez konteksta, g. Stanimirović je tu.


registracija
30/11/10

jato, 24.01.12. 19:21

Taj četnik je čist kao moja guzica poslije sranja i prije brisanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika