24.01.2012. / 17:54

Autor: Hina

'I predsjedniku Republike treba smanjiti mirovinu'

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem izjavio je danas kako svi politički dužnosnici, pa tako i predsjednik Republike, trebaju biti u istom okviru kada je riječ o mirovinama, a HSU-ov zastupnik Silvano Hrelja najavio je da će, unatoč rezervama, podržati takav prijedlog ako se pojavi pred saborskim zastupnicima.

Boris ŠpremBoris ŠpremPredsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem izjavio je danas kako svi politički dužnosnici, pa tako i predsjednik Republike, trebaju biti u istom okviru kada je riječ o mirovinama, a HSU-ov zastupnik Silvano Hrelja najavio je da će, unatoč rezervama, podržati takav prijedlog ako se pojavi pred saborskim zastupnicima.

„Vjerujem da će Hrvatski sabor po kriteriju pravičnosti i pravednosti donijeti zakon u odnosu na mirovinu Predsjednika“, rekao je Šprem dodavši da, obzirom da se pitanje predsjedničke mirovine rješava posebnim zakonom, očekuje od vlade da u proceduru pošalje prijedlog zakona pa će se onda o njemu raspravljati.

Također je najavio i da će Sabor preispitati zastupničke privilegije kao što su naknade za putne troškove, paušal i odvojeni život dodavši međutim kako zastupnici moraju imati neke uvjete za rad.

„Zastupnik mora imati neke uvjete za rad, jer ako ih nema onda ne može funkcionirati“, rekao je Šprem novinarima u Hrvatskom saboru.

Po njegovom je mišljenju važnije da zastupnici daju svoj doprinos kvalitetnijem radu Sabora pa će, kako je rekao, biti manje prigovora i na „taj dio koji je zakonit ali je pitanje u kojoj mjeri su ti uvjeti u skladu s vremenom u kojem živimo“.

Silvano Hrelja izjavio je da će, ako bude u proceduru poslan neki prijedlog vezan uz ukidanje povlaštene mirovine predsjednika Republike to podržati iako, kako je rekao, može imati rezervu prema tome.

“Predsjednik je moralni autoritet i moramo ga u svakom slučaju očuvati od bilo kojeg utjecaja“, mišljenja je Hrelja.

Kukuriku koalicija predsjedničku mirovinu nije, kako je istaknuo Hrelja, nominirala kao problem.

„Radi se o instituciji, osobi koja je izabrana od svih građana i mislim da on mora imati određeni obujam prava i nakon prestanka dužnosti, no ja ću poštovati volju predlagača“, rekao je Hrelja.

Vezane vijesti

Šprem: Vraćamo povjerenje u mogućnosti parlamentarne demokracije

Šprem: Vraćamo povjerenje u mogućnosti parlamentarne demokracije

Izmjenama Poslovnika o radu Hrvatskog sabora želimo vratiti povjerenje hrvatskih građana u mogućnosti parlamentarne demokracije, poručio je… Više

Komentari

registracija
28/12/08

smokeonthewater, 24.01.12. 20:40

... ne samo smanjiti mirovinu već ga birati neizravno, 2/3 većinom u Hrvatskom saboru ... osim prvog predsjednika i našeg Vrhovnika niti jedan nije zavrijedio ni čašu hladne vode ... smeće antihrvatsko samo je protiv Domovine radilo ... i mesić i sad ovaj klavir štimer ... strava ...


registracija
12/12/10

Klarens, 24.01.12. 20:44

Tebi je izgleda nashkodio
...........................................
DIM !!!
..........................................
Krivousti je do zadnjeg daha
.............................................
Bio i ostao
.............................................
GENERAL ........ KOSa !!!!
..............................................
Na vrh..... Vrhovnik
................................................
Kukavichje jaje KPJ !!!!


registracija
12/12/10

Klarens, 24.01.12. 20:45

STRAVA = UZHAS ( hrvatski )


registracija
24/3/10

bagsy, 24.01.12. 21:48

Opet se gospoda baćkaju koliko kome treba novaca,tako su i 2000.-te 2 mjeseca raspravljali o saborskim plaćama.
Mediji su zasigurno krivi za našu situaciju,zadatak medija bi prije svega trebao biti objektivno izvještavanje,u našem slučaju,vrlo kritički.
Umjesto da se gospodu malo najuri da nešto rade,i zarade svoju plaću,mediji ih miluju i dižu u nebo,misleći da nekom rade uslugu,čisti feudalizam.
Čast nacionalu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika