25.01.2012. / 13:05

Autor: Martina Čizmić

Kerum i službeno najbogatiji saborski zastupnik

Osim kuća i tvrtki, Kerum se može podičiti i sa gotovo 53 milijuna kuna i 255 tisuća eura ušteđevine koju je ostvario od kapitala

Željko KerumŽeljko KerumKerumova imovinska kartica nešto je duže putovala do saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, no otkriva cijeli niz interesantnih stvari.

Tako je Kerum naveo da od svoje dužnosti gradonačelnika Splita godišnje zarađuje neto gotovo 229 tisuća kuna, dok će svoju dužnost saborskog zastupnika odrađivati volonterski.

Tome treba pridodati i primitke od imovine i imovinskih prava u iznosu od 81 tisuću kuna te od kapitala u iznosu od gotovo 12,5 milijuna kuna.

Da je Kerum uvjerljivo najbogatiji zastupnik dokazuje i popis njegovih nekretnina i poslovnih udjela u tvrtkama.

Tako je vlasnik dva zemljišta u Rogoznici i Splitu vrijednih ukupno 670 tisuća eura, hotela u Podstrani vrijednog dva milijuna eura te četiri kuće u Solinu, Podstrani, Čiovu i Zagrebu od kojih je ona u Zagrebu impresivnih 1357 metara kvadratnih vrijedna 300 tisuća eura.

Tome treba pridodati vlasništvo sedam tvrtki, kojima trenutno upravljaju povjerenici, dok je Kerum na dužnosti zastupnika i gradonačelnika.

Osim kuća i tvrtki, Kerum se može podičiti i sa gotovo 53 milijuna kuna i 255 tisuća eura ušteđevine koju je ostvario od kapitala.

Na kraju se Kerum i pohvalio kako nema nikakav dug po jamstvima koje je izdao za svoja trgovačka društva.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
20/12/11

YugoHrvat, 25.01.12. 15:20

Ratnim profiterima nije mjesto u Saboru, vec u zatvoru.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.01.12. 15:21

Šta ti je vjera u Isusa.Poreznici?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika