27.01.2012. / 08:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Fidel Castro

"Idiotizam i neznanje" republikanaca

U novinskoj kolumni koju su objavili kubanski državni mediji, vođa kubanske revolucije sugerira da tvrdokoran stav koji su Newt Gingrich i Mitt Romney zauzeli protiv njegove otočne zemlje, pokazuje da ima malo nade za republikance

ArhivaArhivaBivši kubanski čelnik Fidel Castro u četvrtak je oštro napao republikanske predsjedničke kandidate u SAD-u, nazivajući njihovu utrku za nominaciju "najvećim natjecanjem u gluposti i neznanju koje je ikada održano", prenosi američki portal vijesti Huffington Post.

U novinskoj kolumni koju su objavili kubanski državni mediji, vođa kubanske revolucije sugerira da tvrdokoran stav koji su Newt Gingrich i Mitt Romney zauzeli protiv njegove otočne zemlje, pokazuje da ima malo nade za republikance.

"Izbor republikanskog kandidata za predsjednika tog globaliziranog i širećeg carstva, mislim to ozbiljno, najveće je natjecanje u gluposti i neznanju koje je ikada održano", napisao je Castro.

Kako će se odnositi prema Kubi ako budu izabrani za predsjednika bilo je važno pitanje u TV debati koju su republikanci održali u ponedjeljak na Floridi, s obzirom na veliku kubansku populaciju u toj saveznoj državi. Romney, bivši guverner Massachusettsa, ocijenio je kako je predsjednik Barack Obama odabrao krivo vrijeme za ublažavanje ograničenja za putovanje kubanskih Amerikanaca u posjet obiteljima na komunističkom otoku.

"Mi želimo poduprijeti ljude s Kube koji žele slobodu. Želimo nastaviti s tim naporima, ne dajući ustupke i ne govoriti da smo izgubili, već govoriti da ćemo se boriti za demokraciju", kazao je Romney u ponedjeljak.

Gingrich, bivši predsjednik Predstavničkog doma Kongresa, zauzeo se za agresivniji pristup s tajnim operacijama koje bi pokrenule "kubansko proljeće".

Rasprava je poprimila i osobni ton, kada je Romney rekao kako bi zahvalio "nebesima da se Fidel Castro vrati svom tvorcu", te da će 85-godišnji bivši čelnik nakon smrti "otići na drugi svijet".

Gingrich je rekao da Castrova duša neće tamo vječno počivati. "On ide na drugo mjesto", dodao je aludirajući na pakao.

Castro u kolumni nije izravno odgovorio na te osobne opaske, navodeći umjesto toga da temeljito analizira republikanske kandidate.

Vezane vijesti

Romney sustiže Obamu

Romney sustiže Obamu

Otkako je bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney gotovo osigurao republikansku predsjedničku nominaciju smanjio je u anketi Reutersa i Ipsosa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika