27.01.2012. / 10:57

Autor: Totalsport

Obala Bjelokosti osigurala četvrtfinale

U prvoj utakmici dana u B-skupini, Angola i Sudan odigrali su 2-2

Igrači Obale Bjelokosti Igrači Obale Bjelokosti Reprezentacija Obale Bjelokosti postala je druga selekcija koja je osigurala plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija, koji se igra u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji.

Nakon što je dan ranije to već pošlo za rukom jednom od domaćina, Ekvatorskoj Gvineji, koji je priredio iznenađenje, Obala Bjelokosti je ispunila ulogu jednog od najvećih favorita natjecanja, te je u 2. kolu B-skupine pobijedila Burkinu Faso s 2-0.

Salomon Kalou zabio je u 16. minuti prvi gol nakon ubacivanja s desne strane bjelokošćanskog kapetana i suigrača iz Chelseaja Didiera Drogbe. Konačnih 2-0 postavio je autogolom Bakary Kone, suigrač našeg Dejana Lovrena u francuskom Lyonu, nakon što je u 82. minuti vrlo nespretno zahvatio dubinski ubačenu loptu. Situacija nije bila baš opasna, ali je Kone glavom prebacio svog vratara i poslao loptu u vlastitu mrežu.

U prvoj utakmici dana u B-skupini, Angola i Sudan odigrali su 2-2.

Obala Bjelokosti je s maksimalnih šest bodova osigurala četvrtfinale. Ukoliko u 3. kolu uzme barem jedan bod u ogledu protiv Angole, bit će i prva u skupini. Angoli bod u tom susretu osigurava prolaz, dok Sudan za prolaz treba pobjedu protiv otpisane Burkine Faso i poraz Angole protiv Drogbe i društva.

Afrički kup nacija, 2. kolo B skupine:

Angola - Sudan 2-2 (Manucho 5, 50 - 11 m / Bashir 33, 74)
Obala Bjelokosti - Burkina Faso 2-0 (Kalou 16, Kone 82 - ag)
Redoslijed: 1. Obala Bjelokosti 6, 2. Angola 4, 3. Sudan 1, 4. Burkina Faso 0

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika