27.01.2012. / 12:38

Autor: Nacional.hr

Reakcija HND-a

Isto s...., drugo titlovanje

To da se možemo dobro međusobno sporazumijevati u nekoliko država ovog dijela Europe velika je kulturološka prednost i za medije, za obrazovanje, za ekonomiju, politiku, za cjelokupno društvo

Prizor iz proskribirane Žikine dinastijePrizor iz proskribirane Žikine dinastijeHrvatsko novinarsko društvo reagiralo je na odluku Vijeća za elektroničke medije kojom se traži od RTL-Televizije da prevodi srbijanske filmove i emitira ih s hrvatskim titlovima. U HND-u tu odluku nazivaju "potpuno apsurdnom".

"Čak i kad bi ta odluka bila donesena na osnovu zakona - a to uopće nije lako dokazati - ona je antikulturna, provincijalna i primitivna. Kad bi i bila zakonita, to bi moglo značiti samo to da je učinjen propust i da je taj zakonski članak loš i neprimjenljiv, da ga stoga ne valja pokušati primijeniti te da Zakon o elektroničkim medijima treba mijenjati", ističu u priopćenju iz HND-a.

Podsjećaju da ako se prije 20 ili još prije 15 ili 13 godina iz političkih razloga pokušavalo umjetno povećati razlike između hrvatskog i srpskog, hrvatskog i crnogorskog ili hrvatskog i bosanskog jezika, onda je valjda već dosta dugo nastupilo vrijeme hrvatske jezične samosvijesti u kojem napuhivanje jezičnih razlika ne treba biti način dokazivanja nacionalnog jezičnog identiteta.

"To da se možemo dobro međusobno sporazumijevati u nekoliko država ovog dijela Europe velika je kulturološka prednost i za medije, za obrazovanje, za ekonomiju, politiku, za cjelokupno društvo", napominju iz HND-a te od Vijeća za elektroničke medije traže da povuče svoju odluku.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

registracija
30/12/10

putusvemir, 27.01.12. 14:06

Zdenko LJEVAK, rođen je 1945. godine u Mostaru. Diplomirao je u Zagrebu na Grafičkom fakultetu. Od 1973. godine obnaša funkciju direktora dviju nakladničkih kuća.
Godine 2004. postaje većinskim vlasnikom izdavačke kuće Naprijed u Zagrebu, koju ubrzo preimenuje u Nakladu Ljevak.
Za predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske izabran je 2000. godine. I danas je na toj funkciji u trećem mandatu. Vlada Republike Hrvatske ga 2000. godine imenuje na mandat od 4 godine u Kulturno vijeće za knjigu pri Ministarstvu kulture RH.
Hrvatski Sabor ga 2003. godine bira u Programsko vijeće HRT-a gdje je izabran i za predsjednika. Godine 2005. ponovno je izabran u Programsko vijeće a također i za njegova predsjednika.
Hrvatski Sabor ga 2009. godine bira u Vijeće za elektroničke medije, a na njegovoj konstituirajućoj sjednici izabran je za predsjednika Vijeća i ravnatelja Agencije za elektroničke medije.
Eto to je stručan čovjek za Zakone.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika