27.01.2012. / 17:16

Autor: Totalsport

Hrvatska igra za deveto mjesto

Ovom prilikom su hrvatski igrači gubili čak 9-5 na ulazu u posljednju četvrtinu, ali su dobili posljednji period igre sa 5-1 i time osigurali igranje produžetaka

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVaterpolisti Hrvatske će na Europskom prvenstvu u nizozemskom Eindhovenu igrati za deveto mjesto, nakon što su izgubili utakmicu protiv Rumunjske 16-15, poslije izvođenja kaznenih udaraca.

Izgubila je tako Hrvatska još jednu utakmicu, iako ćemo podsjetiti da je Rumunjska bila prvi suparnika na prvenstvu izabranicima Ratka Rudića i tada je relativno lako hrvatska momčad upisala pobjedu.

Ovom prilikom su hrvatski igrači gubili čak 9-5 na ulazu u posljednju četvrtinu, ali su dobili posljednji period igre sa 5-1 i time osigurali igranje produžetaka. U njima je Hrvatska povela 12-10, ali je i potom primila dva pogotka, onaj drugi samo 35 sekundi prije kraja.

Potom su pobjednika odlučivali kazneni udarci u kojima su Rumunji bili bolji sa 4-3, a sa hrvatske strane udarce nisu realizirali Muslim i Karač. Računajući peterce za Hrvatsku je Sandro Sukno postigao šest pogodaka. Četiri je dodao Maro Joković, dva Samir Barać, a po jedan Bošković, Muslim i Karač.

U utakmici za deveto mjesto Hrvatska će igrati protiv poraženog iz utakmice Španjolske i Nizozemske.

EP u vaterpolu, razigravanje od 7. do 10. mjesta:

Rumunjska - Hrvatska 16-15 (4-2, 3-2, 2-1, 1-5; 0-1, 2-1; 4-3)

Španjolska - Nizozemska (kasnije)

Vezane vijesti

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj - veli napadač ''furije"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika