28.01.2012. / 09:45

Autor: Hina

Obama po anketi ispred Gingricha i Romneya

Rezultati novog istraživanja javnog mnijenja objavljeni u petak u SAD-u pokazuju da američki predsjednik Barack Obama među biračima ima veću podršku i od Newta Gingricha i Mitt Romneya, njegovih možebitnih republikanskih protukandidata na predsjedničkim izborima.

Obama i dalje vodi u anketamaObama i dalje vodi u anketamaRezultati novog istraživanja javnog mnijenja objavljeni u petak u SAD-u pokazuju da američki predsjednik Barack Obama među biračima ima veću podršku i od Newta Gingricha i Mitt Romneya, njegovih možebitnih republikanskih protukandidata na predsjedničkim izborima.

Istraživanje lista Wall Street Journal i TV mreže NBC pokazalo je da Obama vodi s 49 spram 43 posto glasova u odnosu na Romneya, a u odnosu na Gingricha s još većom razlikom, 55 prema 37 posto, prenose američki mediji.

Obama također bilježi i prvu ukupnu pozitivnu ocjenu u posljednjih sedam mjeseci s 48 ispitanika koji odobravaju njegov rad kao predsjednika spram 46 posto koji ga ocjenjuju negativno, pokazalo je istraživanje.

Drugi ohrabrujući znak za Obamu je što 30 posto birača vjeruje da zemlja sada ide u ispravnom smjeru dok ih je prošlog mjeseca to mislilo samo 22 posto.

Istraživanje se bavilo i odnosom snaga među republikanskim kandidatima na Floridi uoči stranačkih predizbora 31. siječnja, te je utvrdilo da je ukupno 37 posto birača sklono Gingrichu, Romneyu 28 posto, Ricku Santorumu 18 a Ronu Paulu 12 posto.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika