28.01.2012. / 09:52

Autor: Hina

Hillarry Clinton potvrdila odlazak iz visoke politike

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton je na susretu s State Departmenta najavila da neće ostati na položaju ako predsjednik Barack Obama na izborima osvoji još jedan mandat, rekavši da je nakon dva desetljeća spremna otići iz "visoke američke politike", izvijestili su u petak američki mediji.

Hillary ClintonHillary ClintonDržavna tajnica SAD-a Hillary Clinton je na susretu s State Departmenta najavila da neće ostati na položaju ako predsjednik Barack Obama na izborima osvoji još jedan mandat, rekavši da je nakon dva desetljeća spremna otići iz "visoke američke politike", izvijestili su u petak američki mediji.

"Mislim da sam jasno rekla da ću sigurno ostati dok predsjednik nekoga ne imenuje i tranziciju bude moguće obaviti", rekla je Clinton u četvrtak u razgovoru s djelatnicima State Departmenta povodom obljetnice objave strategije njenog ministarstva koju smatra ključnom ostavštinom njenog mandata prvog američkog diplomata. "No mislim da je nakon 20 godina, a bit će 20, u visokoj američkoj politici i svih izazova koji s time dolaze, vjerojatno dobra zamisao sagledati koliko sam umorna", rekla je Clinton.

Clinton je ranije u mnogim intervjuima rekla da će odslužiti samo jedan mandat kao Obamina državna tajnica. Ona je rekla da voli taj posao ali da su joj stalna putovanja postala fizički iscrpljujuća, te da je već dugo vremena željela promicati unaprijeđenje uvjeta za žene i djecu, pisati i putovati.

"Zanima me toliko mnogo stvari, vratiti se privatnom životu, provoditi vrijeme čitajući i pišući, možda poučavajući, i osobna putovanja, a ne ona na koja sa sobom vodim par stotina ljudi", rekla je prošle godine.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
18/2/10

pipo80, 28.01.12. 14:37

Vraća se u senku. Nastavlja da vlada....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika