27.01.2012. / 22:09

Autor: Totalsport

EP u rukometu: Hrvati ostali bez finala

Kada se situacija okrenula na drugu stranu, teško se bilo vratiti - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Slavko Goluža

Slavko Goluža i Ivano Balić (Foto: Antonio Bronić/PIXSEL)Slavko Goluža i Ivano Balić (Foto: Antonio Bronić/PIXSEL)Hrvatski rukometaši neće braniti, barem, srebrnu medalju u finalu aktualnog Europskog prvenstva kojem je ovog siječnja domaćin Srbija. Baš je domaćin bio koban po igrače Slavka Goluže i pobijedio 26-22.

U finalnoj će se utakmici tako ogledati Danska i Srbija, a za brončanu medalju će se boriti Hrvatska i Španjolska. Suparnik je to koji je jedini, uz danas Srbiju, pobijedio na ovom prvenstvu hrvatsku momčad.

Nakon prvih 30 minuta se nije činilo da će kraj biti ovakav. Vodila je Hrvatska na poluvremenu 14-13 i dobivao se dojam da će se u nastavku dogoditi slična, neizvjesna borba.

U tom prvom poluvremenu je Hrvatska igrala "hladne glave". Unatoč teškoj atmosferi za igru, napadački je Hrvatska igrala strašno racionalno i produktivno. Vanjski igrači su koristili šansu, Čupić je realizirao nekoliko kontri, a i obrana je spriječila u glavnini "ludilo" domaćeg tima.

Međutim, ništa u drugom poluvremenu od toga dobroga nije napravila Hrvatska. Obrana je potpuno popustila, a vratari Alilović i Losert su bili nemoćni u zaustavljanju domaćih šuteva. Izostavimo li Marka Kopljara, u napadu je također sve otišlo po krivome.

U prvih pet minuta nastavka Srbija je od 13-14 došla do 16-14. Nakon toga je ta razlika samo rasla na stranu Srbije, a hrvatski su rukometaši samo jednom dali sami sebi, i navijačima, nadu. Kopljar je s dva pogotka smanjio na 21-19, ali taj mali zaostatak je bio kratkog vijeka.

Podigla je Srbija vrlo brzo prednost na 25-20 i priča je završila do konačnih 26-22.

U drugom dijelu moramo istaknuti veliki zid koji je ispred svojih vratiju podigao domaći vratar Darko Stanić koji je veliku većinu od svojih 12 obrana prezentirao u drugom poluvremenu.

Sa sedam pogodaka je najbolji strijelac, i igrač, kod Hrvatske bio Marko Kopljar. Igor Vori je dodao četiri, a Ivan Čupić tri. Kod Srbije je Momir Ilić postigao osam, a Marko Vujin šest. Obojica su "eksplodirala" u nastavku ogleda.

Ostaje Hrvatskoj nedjeljna borba za brončanu medalju.

- Tražio sam strpljivu obranu i strpljiv napad u nastavku, jer smo u njega ušli s golom prednosti. No, nismo bili pravi, a uz to smo u drugom dijelu razbranili njihovog vratara Stanića. Kada se situacija okrenula na drugu stranu, teško se bilo vratiti - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Slavko Goluža.

EP u rukometu, polufinale:

Srbija - Hrvatska 26-22 (13-14)

Danska - Španjolska 25-24 (12-10)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika