28.01.2012. / 12:08

Autor: Hina

Počela izborna skupština HSS-a, novi predsjednik Bajs ili Hrg

Damir Bajs i Branko Hrg kandidati su za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS), a tko će od njih dvojice voditi tu stranku s više od 51.000 članova odlučit će oko tisuću izaslanika na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a koja je počela jutros u Zagrebu.

Damir Bajs natječe se za predsjednika HSS-aDamir Bajs natječe se za predsjednika HSS-aDamir Bajs i Branko Hrg kandidati su za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS), a tko će od njih dvojice voditi tu stranku s više od 51.000 članova odlučit će oko tisuću izaslanika na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a koja je počela jutros u Zagrebu.

Novi predsjednik stranke vodit će HSS u sljedeće četiri godine. Dosadašnji predsjednik Josip Friščić, koji je HSS vodio od prosinca 2005., nije se kandidirao zbog neuspjeha stranke koja je nakon ovih parlamentarnih izbora sa šest pala na samo jedno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru. Osvojio ga je upravo Friščić, ali ga je stavio u mirovanje, a na njegovo mjesto došao je Bajs.

Potpredsjednik HSS-a i kandidat za predsjednika stranke Damir Bajs u prošloj je vladi obnašao dužnost ministra turizma. Branko Hrg gradonačelnik je Križevaca i dugogodišnji član Predsjedništva HSS-a.

HSS-a broji 51.873 člana, a na izbornoj Glavnoj skupštini u dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu izaslanici će osim predsjednika, birati i potpredsjednike i glavnog tajnika. Također, biraju se i predsjednici regionalnih organizacija, članovi Predsjedništva, Glavnog odbora, te članovi i zamjenici Nadzornog odbora, Časnog suda i Statutarnog povjerenstva.

Kandidati za pet potpredsjedničkih mjesta su Krešo Beljak, Vlasta Hubicki, Marijana Petir, Marina Kolaković, Željko Jakopović, Davor Vlaović, Zoran Smolić, Andrija Juzbašić, Tonči Božanić, general u mirovini Darko Rukavina, Tomislav Viduka i Đuro Božić.

Za glavnog tajnika HSS-a kandidirao se organizacijsko-tehnički tajnik stranke Ilija Ćorić.

Najavljeno je da će na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a izvješće podnijeti predsjednik stranke Josip Friščić, a nakon što se predstave kandidati za novog predsjednika Damir Bajs i Branko Hrg, izaslanici će pristupiti glasovanju. Predviđena je i rasprava, a nakon nje izvješće izbornih komisija o rezultatima glasovanja.

Izborna glavna skupština Hrvatske seljačke stranke (HSS) završit će obraćanjem novoizabranog predsjednika stranke.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika