28.01.2012. / 13:33

Autor: Hina

Video: 2Cellos u "Glee" izvode Smooth Criminal

Hrvatski violončelistički dvojac 2Cellos nastupit će idući tjedan u epizodi superpopularne američke serije za mlade "Glee" u kojoj će s glumcima izvesti svoju verziju pjesme 'Smooth Criminal' Michaela Jacksona.

Stjepan Hauser i Luka ŠulićStjepan Hauser i Luka ŠulićHrvatski violončelistički dvojac 2Cellos nastupit će idući tjedan u epizodi superpopularne američke serije za mlade "Glee" u kojoj će s glumcima izvesti svoju verziju pjesme 'Smooth Criminal' Michaela Jacksona.

Epizoda te humoristično-glazbene tv-serije posvećena preminulom kralju popa emitirat će se u utorak, 31. siječnja na američkoj tv mreži Fox.

Nakon što su 27. siječnja s istom izvedbom nastupili u tv programu Access Hollywood Live, 2Cellos - koji čine Luka Šulić i Stjepan Hauser, u ponedjeljak, 30. siječnja pojavit će se i u jednoj od najgledanijih američkih televizijskih emisija, showu Ellen De Generes u kojemu će izvesti hit skupine Guns N' Roses 'Welcome To The Jungle'.

Već 7. veljače nastupit će na još jednom popularnom tv showu The Tonight Show with Jay Leno slavnog američkog stand-up komičara Jaya Lena, gdje će također izvesti svoju klasišnu izvedbu popularne pjesme Michaela Jacksona, čijim su "stavljanjem" na YouTube u siječnju ove godine i započeli svoju svjetsku karijeru. U samo nekoliko mjeseci, njihov je video doživio pet milijuna "klikova", a u lipnju im je izašao i album prvijenac, odmah zasjevši visoko na svjetske top-liste.

Od lipnja sviraju i u pratećem sastavu na svjetskoj turneji poznatog britanskog glazbenika Eltona Johna, s kojim će u veljači održati tri koncerta u Južnoj Americi - Peruu, Kostariki i Venezueli, a potom slijedi i sedam samostalnih koncerata u Las Vegasu.

Nekadašnji rivali koji su meteorski uspjeh doživjeli zahvaljujući odluci da udruže snage, Šulić i Hauser profesionalni su glazbenici koji violončelo sviraju od djetinjstva. Luka je završio jedan od najpoznatijih glazbenih konzervatorija u svijetu Royal Academy of Music u Londonu, a Stjepan glazbenu akademiju Royal Northern College of Music u Manchesteru.

Luka je dosad nastupao diljem svijeta u poznatim institucijama poput Londonskog Wigmore Halla, Concertgebouwa u Amsterdamu, te bečkih Musikvereina i Konzerthausa. Dobitnik je niza međunarodnih nagrada. Stjepan je također nastupao diljem svijeta, obišavši većinu europskih zemalja, te Južnoafričku Republiku, Novi Zeland, Aziju i SAD, a debitirao je i u londonskom Wigmore Hallu, Royal Albert Hallu te South Bank Centru i amsterdamskom Concertgebouwu. Bio je posljednji učenik ruskog violončelista i dirigenta Mstislava Rostropoviča, smatranog jednim od najvećih violončelista druge polovice 20. stoljeća te možda najvećeg svih vremena. U svojoj kratkoj karijeri Stjepan je prvu nagradu odnio na čak 21 domaćem i međunarodnom natjecanju, a dosad je već i dva puta nastupao pred britanskim princom Charlesom u Buckinghamskoj palači te palači St James's.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika