28.01.2012. / 18:18

Autor: Hina

Nevrijeme prekinulo akcije na Costi Concordiji

Ekipe spasilaca koje su se pripremale za ispumpavanje nekoliko tisuća tona iz brodskog spremnika olupine Coste Concordije, u subotu su bile prisiljene privremeno prekinuti posao s obzirom na loše vremenske uvjete koji bi mogli potrajati do polovine idućeg tjedna, objavili su službeni izvor, objavivši kakko je akcija potrage za tijelima poginulih nastavljena te da je u subotu pronađeno još jedno truplo.

Loše vrijeme otežava akciju na Costa ConcordijiLoše vrijeme otežava akciju na Costa ConcordijiEkipe spasilaca koje su se pripremale za ispumpavanje nekoliko tisuća tona iz brodskog spremnika olupine Coste Concordije, u subotu su bile prisiljene privremeno prekinuti posao s obzirom na loše vremenske uvjete koji bi mogli potrajati do polovine idućeg tjedna, objavili su službeni izvor, objavivši kakko je akcija potrage za tijelima poginulih nastavljena te da je u subotu pronađeno još jedno truplo.

Zbog valovitog mora i snažnih vjetrova koji ne prestaju puhati, radovi na ispumpavanju 2300 tona goriva iz spremnika broda bit će odgođeni na nekoliko dana, izjavio je glasnogovornik SMIT-a, nizozemske tvrtke koja provodi akciju.

"Nastavak naših operacija ovisit će o vremenskim uvjetima", rekao je Martijn Schuttevaer. "Vremenska prognoza predviđa loŠe vrijeme sve do utorka, pa ne očekujemo da ćemo uspjeti nastaviti s operacijom spašavanja do sredine tjedna."

Dužnosnici Civilne zaštite izvijestili su da su ronioci u subotu u utrobi broda otkrili još jedno truplo. U nesreći koja se dogodila 13. siječnja, dosad je smrtno stradalo 17 osoba, od kojih je 14 identificirano, a još 15 ih se smatra nestalima.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika