29.01.2012. / 09:21

Autor: Hina

Britanska policija uhitila urednike Suna

Britanska policija uhitila je u subotu četiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, i jednog policajca u okviru istrage o novinarskom podmićivanju dužnosnika i policajaca.

Rupert MurdochRupert MurdochBritanska policija uhitila je u subotu četiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, i jednog policajca u okviru istrage o novinarskom podmićivanju dužnosnika i policajaca.

Policija je također pretražila londonske urede Suna, lista u vlasništvu Murdochove kompanije News Internationala, britanskog ogranka korporacije News Corp, u okviru istrage povezane s onom o prisluškivanju i hakiranju telefona zbog koje je ugašen tabloid News of the World, također dio Murdochove korporacije.

Uprava News Corpa i interno povjerenstvo kompanije, osnovano nakon izbijanja skandala u vezi s prisluškivanjem, u subotu su u priopćili da je policijska operacija rezultat informacija koje je otkrilo to povjerenstvo i predalo vlastima.

"News Corporation je prošlog ljeta obećao da se neprihvatljivi načini prikupljanja vijesti više neće ponoviti", priopćilo je povjerenstvo i potvrdilo i uhićenje četvero "bivših i sadašnjih zaposlenika" Suna.

Po informacijama Reutersa, radi se o četvorici bivših ili sadašnjih urednika rubrike crne kronike u listu. Peti uhićeni je 29-godišnji policajac iz središnje londonske policijske postaje.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika