29.01.2012. / 17:47

Autor: Hina

Merkel će 'aktivno' poduprijeti Sarkozyjev reizbor

Njemačka kancelarka Angela Merkel 'aktivno će poduprijeti' kolegu konzervativca francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja kad u proljeće bude vodio predsjedničku kampanju za drugi mandat, objavila je u Berlinu njezina kršćansko-demokratska stranka.

Angela Merkel i Nicolas SarkozyAngela Merkel i Nicolas SarkozyNjemačka kancelarka Angela Merkel 'aktivno će poduprijeti' kolegu konzervativca francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja kad u proljeće bude vodio predsjedničku kampanju za drugi mandat, objavila je u Berlinu njezina kršćansko-demokratska stranka.

Neuobičajeno je da njemački čelnici interveniraju u izbore u inozemstvu, iako njemački CDU i Sarkozyjev UMP imaju slične politike. Merkel i Sarkozy tako tijesno surađuju ne bi li eurozonu izvuklil iz krize da su im promatrači dali nadimak Merkozy.

Glasnogovornik CDU-a rekao je da će Merkel kao čelnica njemačkih konzervativaca nekoliko puta nastupiti zajedno sa Sarkozyjem, i to u proljeće, uoči francuskih izbora 22. travnja.

Datum tih zajedničkih nastupa još nisu poznati, a nije jasno ni kakva će biti priroda njezina sudjelovanja. Europski čelnici katkad se nakratko pojave na inozemnim skupovima lijevoga ili desnoga centra, ali rijetko se aktivno angažiraju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika