30.01.2012. / 11:18

Autor: Totalsport

Danska po drugi puta do europskog trona

Iako je teško konstatirati da dva igrača u bilo kojem momčadskom sportu mogu jednom sastavu donijeti velike pobjede, u finalu Europskog prvenstva za rukometaše u Srbiji, pobjedu svojoj reprezentaciji definitivno su donijeli Mikkel Hansen s 9 pogodaka, te fantastični vratar Niklas Jacobsen Landin koji je s 19 obrana razoružao srpske pucače zaustavivši njihov svaki drugi pokušaj

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRukometaši Danske u finalu Europskog prvenstva u Srbiji pred prepunom beogradskom arenom nadigrali su domaću reprezentaciju s 21-19.

Iako je teško konstatirati da dva igrača u bilo kojem momčadskom sportu mogu jednom sastavu donijeti velike pobjede, u finalu Europskog prvenstva za rukometaše u Srbiji, pobjedu svojoj reprezentaciji definitivno su donijeli Mikkel Hansen s 9 pogodaka, te fantastični vratar Niklas Jacobsen Landin koji je s 19 obrana razoružao srpske pucače zaustavivši njihov svaki drugi pokušaj.

Prvo poluvrijeme koje je završilo 9-9 proteklo je u odmjeravanju snaga dvojice čuvara mreže. Na srpskim vratima je najbolji golman prvenstva Darko Stanić zaustavio 11 lopti, a istom mjerom mu je s druge strane uzvratio Landin, koji je u boljem ritmu odradio i nastavak susreta. Najbolji lijevi vanjski cijelog natjecanja Mikkel Hansen svoju klasu dokazao je u finalu, ne samo s postignutih 9 zgoditaka, nego preuzimanjem odgovornosti kada su srpski rukometaši sustigli zaostak od četiri gola i prijetili potpunim preokretom.

Na ulasku u zadnjih 10 minuta Srbi su preko Prodanovića, Stojkovića i Vujina od 12-16 stigli do 15-16, Hansen je s tri gola u nizu podignuo momćčad, a potom 20 sekundi prije kraja završio posao golom za 21-18.

Koliko je Landin uništio šutere srpske reprezentacije govori i statistika realizacije najubojitijeg dvojca domaćina na cijelom prvenstvu, Momir Ilić je gađao 2-11, a Marko Vujin 2-8.

EP u rukometu, finale:
Danska - Srbija 21-19

Vezane vijesti

Velike mjere sigurnosti zbog večerašnje utakmice

Velike mjere sigurnosti zbog večerašnje utakmice

Zbog večerašnje polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Srbije i Hrvatske, srpska policija od ranog jutra uzima osobne podatke od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika