30.01.2012. / 15:30

Autor: Hina

'Tajne službe su se uključile u izbore u HDZ-u'

Dopredsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Josip Salapić ustvrdio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare gradskog odbora stranke da su se "određeni pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranačke izbore u HDZ-u" te je zatražio nadzor i unutarnju kontrolu u policiji u Osijeku, a za sebe zaštitu.

Josip Salapić (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Josip Salapić (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Dopredsjednik osječkog HDZ-a i saborski zastupnik Josip Salapić ustvrdio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare gradskog odbora stranke da su se "određeni pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranačke izbore u HDZ-u" te je zatražio nadzor i unutarnju kontrolu u policiji u Osijeku, a za sebe zaštitu.

Rekao je kako postoje indicije da pojedinci službe unutar MUP-a "dilaju informacije i time ugrožavaju sigurnost pojedinih građana Osijeka" pa, kako je rekao, i njega osobno.

"Posljednjih dana doživio sam velike pritiske i uvrede i ima indicija da se radi o osobnom jurišu na mene," rekao je Salapić. Na novinarski upit znači li to da su se pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranače izbore u HDZ-u, Salapić je rekao: "Imamo informacije da određene službe koje se zovu Sigursnosno-obavještajna agencija rade za interese koji nisu u skladu sa zakonom". Dodao je kako je zbog toga zatražio od MUP-a da obavi nadzor i unutarnju kontrolu "nad ljudima unutar policije u Osijeku", te da je zatražio i zaštitu za sebe osobno, dodavši kako će kao saborski zastupnik to tražiti i od predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Rekao je kako o detaljima ne može govoriti iz sigurnosnih razloga, ali da je podnio privatnu tužbu protiv jednog portala koji je objavio da Salapić na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje je radio do prije četiri godine, sređuje ispite osobama iz javnog života.

S ministrom unutarnjih poslova razgovarao sam prije konferencije za novinare i obavijestio ga o čemu ću govoriti, a s predsjednikom Josipovićem razgovarao sam nakon konferencije, rekao je Salapić dodatno za Hinu. Na upit što mu je odgovorio predsjednik, rekao je da mu je kazao kako će tražiti da se sve ispita. Salapić je dodao i kako su mu prije "nekog vremena u Zagrebu izbušene tri gume na automobilu," što tek sada, rekao je, povezuje s prijetnjama.

Na konferenciji za novinare Josip Salapić je najavio svoju kandidaturu za predsjednika osječkog ogranka HDZ-a na skupštini koja će se održati u veljači. Dodao je kako za predsjednicu stranke na predstojećim izborima u HDZ-u podržava Jadranku Kosor.

Zamjerio je Tomislavu Karamarku što je u medijima komentirao raspuštanja valpovačkog HDZ-a, dodavši kako je "prije trebao dobro proučiti statut stranke, u kojem jasno piše da Županijski odbor HDZ-a ima sve ingerencije za raspuštanja ako za to postoje uvjeti". Napomenuo je kako u raspuštanju valpovačkog HDZ-a nije bilo ništa sporno.

Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije koja je održana u subotu donijeta je odluka o raspuštanju valpovačkog HDZ-a zbog narušemioh međuljudskih odnosa i ostavke sedam članova toga stranačkog odbora, a za povjerenika je izabran Goran Ivanović.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika