30.01.2012. / 16:15

Autor: Totalsport

Roberto Carlos ide u mirovinu na kraju godine

- Moj ugovor s Anžijem istječe u lipnju 2013. godine, ali u prosincu ima priliku prestati igrati

Roberto CarlosRoberto CarlosLegendarni bivši lijevi bek Real Madrida i brazilske nogometne reprezentacije Roberto Carlos (38) najavio je kako će na kraju ove godine objesiti "kopačke o klin".

Svjetski prvak s Brazilom iz 2002. godine, koji će navršiti 39. rođendan 10. travnja, rekao je to u razgovoru za Marcu.

- Moj ugovor s Anžijem istječe u lipnju 2013. godine, ali u prosincu ima priliku prestati igrati. Nakon toga nastavit ću raditi kao asistent predsjedniku Sulejmanu Kerimovu jer s njim imam doživotni ugovor. On me zadužio da mu pomognem u stvaranju klupske strukture za sljedećih deset godina - rekao je Carlos.

Upitan da li će uistinu i prestati igrati u prosincu, Brazilac je rekao:

- Da, hoću. U ovom trenutku namjeravam objesiti "kopačke o klin". Igrao sam nogomet puno godina i mislim da moje tijelo ne može više podnijeti toliki fizički napor, putovanja i hotele. Profesionalac sam 17 godina, ali igram nogomet zadnje 22 i ovo je moja posljednja godina. Ne prestajem igrati jer sam ozlijeđen, već zato jer vidim moju sportsku karijeru kompletnom. Igrao sam za Palmeiras, Real Madrid i Inter. Iskusio sam sve što sam mogao kao igrač. Sada se želim odmoriti i provesti više vremena s obitelji.

U dresu brazilske reprezentacije Carlos je skupio 125 nastupa i pritom zabio 11 golova.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika