30.01.2012. / 17:45

Autor: Nacional.hr

MMF uranio u 'redovni' godišnji posjet

Iako će MMF službeni izvještaj o posjetu objaviti tek na samom kraju posjeta, ako i tada, treba podsjetiti da posljednji izvještaj nije bio previše sklon tadašnjoj vladi

Zuzana Murgasova (Foto: Photo: Marko Lukunić/PIXSELL)Zuzana Murgasova (Foto: Photo: Marko Lukunić/PIXSELL)Službeni stav MMF-a je da nitko iz hrvatske Vlade nije uputio nikakav zahtjev za sastankom ili pomoći. No, to ne znači da MMF ne prati događaje u Hrvatskoj.

Tako je u redovan posjet doputovala voditeljica misije MMF-a za Hrvatsku Zuzana Murgasova. Redovan, ali četiri mjeseca raniji posjet, piše Večernji list.

Službeno objašnjenje njenog posjeta Zagrebu i obilaska Vlade, Ministarstva financija i HNB-a je kako bi se MMF upoznao sa stanjem u zemlji i potezima koje nova vlada povlači odnosno planira povlačiti.

A u Vladi i HNB-a o posjetu nisu željeli ništa govori.

Iako će MMF službeni izvještaj o posjetu objaviti tek na samom kraju posjeta, ako i tada, treba podsjetiti da posljednji izvještaj nije bio previše sklon tadašnjoj vladi. Naime, MMF je tada prigovorio da Vlada kasni s nužnim reformama, a HNB-u su prigovorili što brani tečaj kune trošeći devizne rezerve.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika