30.01.2012. / 19:39

Autor: Hina

Vandoren s Čačićem o stranim ulaganjima i brodogradilištima

Šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren i prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić održali su u ponedjeljak prvi službeni sastanak na kojem su razmijenili stajališta o pitanjima relevantnim za tekuće reforme, s naglaskom na poboljšanje poslovnog okruženja u cilju gospodarskog opravka i prosperitet Hrvatske kao zemlje pristupnice u EU, priopćeno je iz Delegacije.

Paul VandorenPaul VandorenŠef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren i prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić održali su u ponedjeljak prvi službeni sastanak na kojem su razmijenili stajališta o pitanjima relevantnim za tekuće reforme, s naglaskom na poboljšanje poslovnog okruženja u cilju gospodarskog opravka i prosperitet Hrvatske kao zemlje pristupnice u EU, priopćeno je iz Delegacije.

Vandoren je, u ime svih veleposlanstava članica EU-a, Čačiću predao listu preporuka vezano za izravna strana ulaganja te je istaknuo da "kompanije u EU trebaju brzinu, pravnu stabilnost, predvidljivost i transparentnost", dodaje se u priopćenju.

Šef Delegacije istaknuo je poteškoće vezane uz privlačenje izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku i potrebu poboljšanja klime za izravna strana ulaganja, ključne za razvoj hrvatskog gospodarstva u kontekstu pripreme Hrvatske za pristup jedinstvenom tržištu EU-a. Hrvatski ministar se složio da bi jedan od prioriteta Vlade trebao biti privlačenje ulaganja.

Po priopćenju, razgovaralo se i o stanju procesa privatizacije brodogradilišta, a Vandoren je kazao da će Europska komisija pozorno pratiti proces restrukturiranja brodogradilišta u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika