31.01.2012. / 13:34

Autor: Hina

Ukrajina: Od posljedica vala hladnoće 30 umrlih

Od posljedica vala hladnoće koji je zahvatio Ukrajinu u posljednjih je pet dana umrlo najmanje 30 osoba, a temperature su se spustile i na minus 33 Celzijeva stupnja, izvijestilo je u utorak ministarstvo za izvanredna stanja.

Beskućnici su najugroženijiBeskućnici su najugroženijiOd posljedica vala hladnoće koji je zahvatio Ukrajinu u posljednjih je pet dana umrlo najmanje 30 osoba, a temperature su se spustile i na minus 33 Celzijeva stupnja, izvijestilo je u utorak ministarstvo za izvanredna stanja.

Žrtve su većinom beskućnici, objavilo je ministarstvo. Usto je oko 500 ljudi primljeno u bolnice zbog ozeblina te prehlade ili sličnih bolesti uzrokovanih hladnoćom.

Ovo je najhladnija zima u Ukrajini u zadnjih šest godina. U toj bivšoj sovjetskoj republici temperature se obično spuštaju do minus 15 Celzija.

Ministarstvo je izvijestilo kako je oko 1600 prihvatnih centara spremno kako bi ponudilo utočište, hranu i tekućinu beskućnicima.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika