01.02.2012. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Sindikalni pregovori u Vladi

"Mogu o svemu razgovarati. Spreman sam na neke vrste odricanja, ali zauzvrat nam nešto treba dati", rekao je Ribić

Predstavnici sindikataPredstavnici sindikataDanas je u dogovoren sastanak premijera Zorana Milanovića s čelnicima sindikalnih središnjica, koji očekuju da će se pokušati postići socijalni dijalog, piše HRT.hr.

Uz predsjednika Vlade Milanovića interese države će zastupati i ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić. Od sindikalnih čelnika na sastanak u Banske dvore dolaze Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever iz Nezavisnog hrvatskog sindikata, Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata, Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata te Damir Jakuš iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, je u razgovoru za Novi list izjavio kako Vlada najprije treba razgovarati s javnim poduzećima i ostvariti uštede unutar kolektivnih ugovora u tim poduzećima. "Mogu o svemu razgovarati. Spreman sam na neke vrste odricanja, ali zauzvrat nam nešto treba dati", rekao je Ribić dodajući kako odricanja bez odluke članstva neće biti.

Na božićnicama i regresu u državnim i javnim službama Vlada može uštedjeti oko 800 milijuna kuna, a s dječjim dodatkom nešto više od milijardu kuna. Sindikati javnih i državnih službi su, čini se, već pristali na odricanja, ali neće dopustiti uštedu samo na izravnim proračunskim korisnicima.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 01.02.12. 14:38

Šta? Odustaje se od referenduma?

Sad nećete skupljati potpise?

Hehehehehe...............................


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.02.12. 15:41

Ovu bagru na čelu sa vitezom Ozrenom od Slobodne Dalmacije treba dobro umočit u katran.Poslije perje i dobra noga u guzicu.
Vilim Ribić je hodajući primjerak guznog ispusta.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.02.12. 15:48

Njih pet,100 000 kuna mjesečno.


registracija
16/6/10

nosonja, 01.02.12. 17:16

Zvončica, i govna ću da jedem, glavno je da smo se riješili tvojih govnarskih ADE-zetovaca.
HE,HE,HE,HA,HA,HA,HI,HI,HI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika