01.02.2012. / 12:34

Autor: Totalsport

NHL: Pobjede Bostona i Detroita

Derbi između Vancouvera i Chicaga otišao je na stranu domaćih Canucksa koji su slavili golom Daniela Sedina u produžetku 3-2, dok su San Jose Sharksi pregazili najlošiju momčad lige Columbus Blue Jacketse 6-0 uz dva gola Joea Throntona

Igrači Detroit Red WingsaIgrači Detroit Red WingsaNakon All-Star vikenda hokejaši najjače lige svijeta, NHL lige, vratili su se akciji u svojim klubovima. Noćas je tako odigrano čak 13 utakmica.

Aktualni prvaci Boston Bruinsi slavili su na domaćem ledu protiv Ottawa Senatorsa 4-3 iako su do pred kraj druge trećine zaostajali dva gola razlike (1-3). No, 45 sekundi prije kraja trećine Milan Lucic zabija za smanjenje 2-3, a potom u posljednjoj dionici Brad Marchand i Dennis Seidenberg donose Bruinsima 32. pobjedu sezone (u 48 utakmica).

Pittsburgh Penguinsi savladali su kod kuće Toronto Maple Leafse 5-4 nakon boljeg izvođenja penala golom Evgenija Malkina. Trinaest minuta prije kraja posljednje trećine Penguinsi su zaostajali 1-4, ali tada furioznom igrom postižu tri gola do kraja regularnog dijela, a onaj izjednačujući za 4-4 zabio je upravo najefikasniji igrač lige Malkin. Bio mu je to 27. gol ove sezone , a ukupno je skupio 59 poena, četiri više od drugoplasiranog Claudea Girouxa.

Tampa Bay savladala je kod kuće Washington Capitalse 4-3 nakon produžetka golom Stevena Stamkosa. Najboljem strijelcu lige bio je to 33. ovosezonski gol. Valja reći da su Capitalsi u ovom susretu igrali bez svog najboljeg igrača, suspendiranog Aleksandra Ovečkina.

Anaheim Ducksi slavili su na gostovanju kod Phoenixa 4-1, a bila im je to deveta pobjeda u zadnjih 11 susreta. Junak susreta bio je Andrew Cogliano koji je zabio hat-trick u drugoj trećini. Finski veteran Teemu Selläne dodao je još jednog, a vratar Jonas Hiller zaustavio je 24 udarca prema vratima.

Detroit Red Wingsi trijumfirali su na gostovanju kod Calgary Flamesa 3-1 i očuvali čelo poretka u ligi. Do 34. pobjede sezone (u 51 utakmici) vodili su ih Jiri Hudler, Drew Miller i Cory Emmerton. Jimmy Howard je skupio 28 obrana za svoju 31. ovosezonsku pobjedu, prema čemu je vodeći među vratarima.

Derbi između Vancouvera i Chicaga otišao je na stranu domaćih Canucksa koji su slavili golom Daniela Sedina u produžetku 3-2, dok su San Jose Sharksi pregazili najlošiju momčad lige Columbus Blue Jacketse 6-0 uz dva gola Joea Throntona. Vratar Sharksa Antti Niemi skupio je 30 obrana za svoj 17. "shutout" u karijeri.


NHL liga, utorak:

Boston - Ottawa 4-3

Carolina - NY Islanders 2-5

New Jersey - NY Rangers 4-3, penali

Pittsburgh - Toronto 5-4, penali

Philadelphia - Winnipeg 1-2, penali

Tampa Bay - Washington 4-3, produžetak

Montreal - Buffalo 1-3

Minnesota - Nashville 4-5

Calgary - Detroit 1-3

Phoenix - Anaheim 1-4

Edmonton - Colorado 3-2

Vancouver - Chicago 3-2, produžetak

San Jose - Columbus 6-0

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika