01.02.2012. / 16:32

Autor: Hina

Zbog vremena odgođene daljnje akcije na Costa Concordiji

Operacija spašavanja i pripreme za ispumpavanje mazuta iz olupine potopljenog kruzera Costa Concordia odgođeni su u srijedu zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, doznaje se od spasiteljskih ekipa na otočiću Giglio u blizini kojega se kruzer 13. siječnja nasukao i prevrnuo.

Odgođeno je spašavanje na Costa ConcordijiOdgođeno je spašavanje na Costa ConcordijiOperacija spašavanja i pripreme za ispumpavanje mazuta iz olupine potopljenog kruzera Costa Concordia odgođeni su u srijedu zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, doznaje se od spasiteljskih ekipa na otočiću Giglio u blizini kojega se kruzer 13. siječnja nasukao i prevrnuo.

Snažni udari vjetra i uzburkano more zapriječili su pristup Costa Concordiji, a prema najavama meteorologa, loše vrijeme će potrajati barem do četvrtka navečer.

Kada uvjeti budu povoljniji, trebat će još najmanje 24 sata priprema prije početka ispumpavanja 2.400 tona goriva u potopljenim brodskim spremištima, prenose agencije. Također, speleoronioci čekaju na zeleno svijetlo da krenu u potragu za preostalim tijelima.

U međuvremenu, AFP iz Haaga prenosi vijest da je odvjetnik 12 nizozemskih putnika na Costa Concordiji izjavio da je "prerano" govoriti o tome je li odšteta od 11.000 eura po putniku, koliko je predložio vlasnik broda, primjerena.

"Naprosto je prerano o tome govoriti. Treba pričekati jednu ili dvije godine da bi se sa sigurnošću utvrdili problemi od kojih mogu patiti ljudi koji su preživjeli takvu vrstu nesreće", kazao je Sander Lang.

Costa Crociere, vlasnik kruzera, u petak je priopćio da je sa skupinom putnika postignut sporazum o odšteti u iznosu od 11.000 eura po osobi, ali je isti dan u Miamiju šest putnika podiglo tužbu protiv američke kompanije Carnival i podružnice Costa Crociere, tražeći 460 milijuna dolara za pretrpljenu štetu.

Na kruzeru je bilo 4.229 ljudi, među kojima 3.200 turista iz 60 zemalja svijeta. Prema posljednjim podacima, poginulo je 32 ljudi, a pronađeno je 17 tijela.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika