01.02.2012. / 16:59

Autor: Totalsport

ATP Zagreb: Veić ispao nakon gubitka dva tie-breaka

Ivo Karlović je saznao suparnika u 2. kolu, bit će to Izraelac Dudi Sela koji je sa 3-6, 6-3, 6-2 pobijedio Nijemca Andreasa Becka

Antonio VeićAntonio VeićNakon Mesaroša i Marcana na teniskom PBZ Zagreb Indoors turniru je ispao još jedan hrvatski tenisač. Slovenac Grega Žemlja je sa 7-6(5), 7-6(6) pobijedio Antonija Veića, koji je zaigrao na turniru uz pozivnicu organizatora.

Bio je ovo treći međusobni meč ove dvojice tenisača, ali prvi u ATP okruženju. U prethodna dva Challenger ogleda 23-godišnji Veić je izgubio oba meča s tim da nikada nije osvojio set. Nije takvo što ostvario niti ovom prilikom, makar se opasno približio.

Izgubio je Veić dva tie-breaka, a s obzirom na takav ishod, jasno je da je oba puta imao svoje šanse koje su ostale neiskorištene. Kod 6-6 u drugom tie-breaku je dvije godine stariji Žemlja došao do ključnog mini-breaka kojeg je odmah potvrdio u konačnu pobjedu.

O izjednačenosti meča govori iskorištenost break-lopti (obojica jednu od pet), te broj ukupno osvojenih poena: Veić je imao jedan više (86-85).

Ivo Karlović je saznao suparnika u 2. kolu, bit će to Izraelac Dudi Sela koji je sa 3-6, 6-3, 6-2 pobijedio Nijemca Andreasa Becka.

U nastavku dana će Ivan Dodig odigrati meč 1. kola (suparnik je Turčin Marsel Ilhan), dok Ivan Ljubičić igra već meč 2. kola i to protiv njemačkog igrača Michaela Berrera.

PBZ Zagreb Indoors, 1. kolo:

Žemlja - Veić 7-6(5), 7-6(6)

Garcia Lopez - Evans 6-3, 1-6, 6-1

Sela - A. Beck 3-6, 6-3, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika