02.02.2012. / 17:57

Autor: Hina

Zapovjedni centar proturaketnog štita biti će u Njemačkoj

Zapovjedni centar proturaketnog štita NATO-a u Europi bit će smješten u Njemačkoj, najavio je u četvrtak diplomat na margini sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenZapovjedni centar proturaketnog štita NATO-a u Europi bit će smješten u Njemačkoj, najavio je u četvrtak diplomat na margini sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu.

"Zapovjedni centar proturaketnog štita NATO-a bit će smješten u bazi NATO-a u Ramsteinu, na zapadu Njemačke", rekao je diplomat, dodavši da će se to službeno objaviti tijekom sastanka koji traje do petka.

Zapovjedni centar, objasnio je, trebao bi biti operabilan nakon summita NATO-a u Chicagu krajem svibnja. Njemački ministar obrane Thomas de Maiziere kazao je da će zračna baza u Ramsteinu, u očima NATO-a i SAD-a, tijekom idućih godina "očuvati svoju stratešku važnost".

Projekt proturaketnog štita, osmišljen kao zaštita Europe od mogućih raketnih napada s Bliskog istoka, posebice, kako smatra SAD, Irana, trebao bi biti završen 2018. godine.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika