03.02.2012. / 11:31

Autor: Totalsport

Fed Cup: Poljska pobijedila Hrvatsku

Istina, u mečevima Poljska nije bila toliko dominantna kako bi se dalo zaključiti po konačnom rezultatu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatske tenisačice izgubile su i susret 2. kola skupine D na turniru Prve grupe Fed Cupa u Eilatu.

Favorizirana Poljska, koja je u Izrael stigla u vrlo jakom sastavu i s velikim ambicijama, svladala je Hrvatsku s 3-0 i potvrdila da je vjerojatno najveći kandidat za prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Istina, u mečevima Poljska nije bila toliko dominantna kako bi se dalo zaključiti po konačnom rezultatu. Donna Vekić je u premijernom nastupu za reprezentaciju pružila vrlo jak otpor Urszuli Radwanskoj. No nakon što nije iskoristila loptu za vodstvo 4-3 u prvom setu iskusnija Poljakinja preuzela je kontrolu i pobijedila sa 6-3, 6-3.

Potom je Agnieszka Radwanska, šesta tenisačica svijeta na WTA ljestvici, sa 6-0, 6-3 pobijedila Petru Martić, a konačnih 3-0 donijele su Linette i Rosolska svladavši u igri parova Mijačiku i Vekić sa 7-5, 7-5.

U 3. kolu u petak suparnik Hrvatskoj bit će Luksenburg, koji nakon dva dana također ima dva poraza. Pobjednik će osigurati ostanak u ovom rangu Fed Cupa, a poraženi će u odlučujućem susretu za ostanak igrati protiv posljednjeplasiranog sastava iz skupine B.

Fed Cup, Prva grupa, 2. kolo D skupine:

Poljska - Hrvatska 3-0

U. Radwanska - Vekić 6-3, 6-3

A. Radwanska - Martić 6-0, 6-3

Linette / Rosolska - Mijačia / Vekić 7-5, 7-5

Rumunjska - Luksemburg 3-0

Redoslijed: 1 Poljska 2-0 (6-0), 2. Rumunjska 2-0 (5-1), 3. Hrvatska 0-2 (1-5), 4. Luksemburg 0-2 (1-5)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika