04.02.2012. / 17:00

Autor: Hina

Dva smrtna slučaja na području Splitsko-dalmatinske županije

"Izvanredno stanje sam proglasio zbog niza opasnosti i problema koje imamo, a najviše zbog bolesnika i odsječenih područja i sela, posebno na imotsko-vrgoračkom području", rekao je župan Sanader

Photo: Tino Jurić/PIXSELLPhoto: Tino Jurić/PIXSELL Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila je danas dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je kasno popodne pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

„Pripadnici HGSS-a su se po dojavi o smrtnom slučaju u Vrdovu na Kamešnici skijama probili do tog mjesta i pronašli mrtvo tijelo osobe u kući, ali mi se ne bavimo uzrocima smrti", rekao je Prizmić za Hinu.

Istaknuo je kako je HGSS dobio dojavu i o smrtnom slučaju na području Ogorja Donjeg u naselju Kapetanovići.

„Pripadnici HGSS-a su se na skijama i s motornim sanjkama uputili u Kapetanoviće gdje se u kasnim poslijepodnevnim satima pokušavaju probiti do tog naselja, no najprije je potrebno da ralica pomogne u uklanjanju snijega", rekao je Prizmić.

Po njegovim riječima pripadnici HGSS-a su u popodnevnim satima upućeni i u Dugobabe odakle su dobili dojavu o srčanom udaru jedne osobe.

„Izvrgnuti smo mnoštvom poziva za pomoć u dostavi hrane ili lijekova ili za prijevoz dijabetičara i interveniramo koliko god je to u našoj mogućnosti", istaknuo je Prizmić

Izvanredno stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Izvanredno stanje na području Splitsko-dalmatinske županije proglasio je danas zbog vremenskih neprilika župan Ante Sanader te je najavio mogućnost da se u pomoć pozove i vojska u kritičnim područjima.

"Izvanredno stanje sam proglasio zbog niza opasnosti i problema koje imamo, a najviše zbog bolesnika i odsječenih područja i sela, posebno na imotsko-vrgoračkom području", rekao je župan Sanader. Poručio je da će se se tražiti pomoć svih snaga koje su neophodne u izvanrednim okolnostima.

"Koristit ćemo maksimalno naše snage koje imamo na području Splitsko-dalmatinske županije, a konzultirat ćemo se i za korištenje vojnih snaga gdje bude potrebno", istaknuo je župan Sanader. Pri tomu je rekao da će biti angažirane i gorske službe spašavanja, te da će sve aktivnosti koordinirati Stožer za zaštitu i spašavanje koji će biti smješten u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije.

Više od 80 Splićana je zbog prijeloma zadobivenih pri padu na snijeg ili poledicu primljeno na hitni kirurški odjel splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC).

Pacijenti s lomovima zbog pada na snijeg i poledicu stižu na hitni kirurški odjel splitskog KBC i danas u prijepodnevnim satima, a jučer je na taj odjel primljeno 80 osoba s lomovima i obavljeno je osam operacija, izvijestio je predstojnik Klinike za kirurgiju splitskog KBC-a Vedran Radonić.

Temeperatura zraka jutros je niža nego jučer, ima više poledice, rekao je dr. Radonić pozvavši Splićane na oprez pri kretanju.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

registracija
21/9/11

nikip, 04.02.12. 13:38

nije kerum sporan on je lopina i profiter ...ali gdje su oni sto drze vricu ,lojtr i tako dalje koje dava brasno ,secer ,sokove ma nisu skverani ni ljudi na bojistu .....di su nasi dicni politicari iz sjene a popovi svi muce kerum najeba


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika