04.02.2012. / 15:02

Autor: Hina , Nacional.hr

Lavrov:

Plan rezolucije apsolutno ne odgovara Moskvi

Za rusku televiziju Lavrov je rekao da im "plan nikako ne odgovara, ako Sjedinjene Države žele još jedan skandal u Vijeću sigurnosti, ne može ih se zaustaviti", dodao je na pitanje o mogućem izglasavanju plana o stanju u Siriji

Sergej Lavrov (arhiva)Sergej Lavrov (arhiva)Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je rekao da plan rezolucije o Siriji, kojeg podržava Zapad, nipošto ne odgovara Rusiji te da će njegovo podastiranje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda izazvati skandal.

Za rusku televiziju Lavrov je rekao da im "plan nikako ne odgovara, ako Sjedinjene Države žele još jedan skandal u Vijeću sigurnosti, ne može ih se zaustaviti", dodao je na pitanje o mogućem izglasavanju plana o stanju u Siriji.

Lavrov je naglasio da je u petak poslao američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton promjene u vezi tog plana koje želi Moskva. "Nema razloga da se sumnja u utemeljenost i objektivnost tih promjena. Nadam se da će razum nadjačati tendenciozni pristup. Nadam se da se o planu neće glasovati", rekao je.

Petnaest članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda glasat će u subotu o planu rezolucije koji osuđuje represiju u Siriji, a sadrži nekoliko većih ustupaka Rusiji, saveznici Damaska. Ni nakon deset mjeseci nasilja u kojem je poginulo najmanje 6.000 ljudi, Vijeće nije uspjelo usvojiti rezoluciju o Siriji. Prethodni tekst je u listopadu blokiran ruskim i kineskim vetom.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika