06.02.2012. / 07:42

Autor: Hina

Wen: Stabilnost Europe je u interesu Kine

Stabilna Europa je u interesu Kine, ocijenio je kineski premijer Wen Jiabao u izjavama objavljenim u nedjelju nakon posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Pekingu.

Wen JiabaoWen JiabaoStabilna Europa je u interesu Kine, ocijenio je kineski premijer Wen Jiabao u izjavama objavljenim u nedjelju nakon posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Pekingu.

Prvo tržište za naš izvor je Europa, rekao je Wen. "Pomoć u stabiliziranju europskog tržišta je ustvari pomaganje nama samima. Moramo stabilizirati politike uvoza i izvoza", dodao je.

Tijekom posjeta njemačke kancelarke, kojem je svrha bila pojačati povjerenje Kine u Europu, Wen Jiabao je naglasio hitnost rješenja dužničke krize i naveo da Peking priprema veće sudjelovanje u fondovima europske pomoći.

Wen je pozvao međunarodnu zajednicu u pomoć regiji, prvom tržištu za kineski izvoz. Kina pokušava putem Međunarodnog monetarnog fonda sudjelovati u rješenju problema europskog duga, dodao je Wen.

Vezane vijesti

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

Europski čelnici djeluju uvijek prekasno i premalo u rješavanju dužničke krize u euro zoni i sad moraju brzo preći na djelo, izjavio je predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika