06.02.2012. / 08:05

Autor: Hina

Milanović: Nema više 'nisam znao'

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Državni centar 112, a u izjavi novinarima istaknuo je kako smo jednu lekciju valjda naučili te da se zbog moguće nove vremenske nepogode lokalna samouprava, u koordinaciji s državnom vlašću, treba pripremati za takve događaje.

Ranko Ostojć i Zoran Milanović (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Ranko Ostojć i Zoran Milanović (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Državni centar 112, a u izjavi novinarima istaknuo je kako smo jednu lekciju valjda naučili te da se zbog moguće nove vremenske nepogode lokalna samouprava, u koordinaciji s državnom vlašću, treba pripremati za takve događaje.

Premijer Milanović je nakon razgovora iza zatvorenih vrata s predstavnicima DUZS-a i Državnog centra 112, rekao kako se došao informirati s obzirom na prognozu za sutra, prema kojoj se očekuje hladno vrijeme, vjetar i mogući snijeg. Dodao je da je država tu da pomogne ali i da se lokalna vlast treba pripremati.

"Normalno je da je u Dalmaciji manje uobičajeno da ima snijega nego u drugim djelovima Hrvatske, pa je onda i taj faktor iznenađenja razumljiv, ali pred nama je moguća nova vremenska nepogoda; prema tome sad više nema prostora za nisam znao. Tu smo da se s tim stvarima nosimo zajedno", kazao je premijer Milanović, koji je DUZS posjetio s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Dodao je kako nema nikakve drame i da je situacija dolje sada stabilizirana, ali da, s obzirom na vremensku prognozu i mogućnost snijega, treba učiti iz onoga što je možda propušteno u proteklih nekoliko dana.

Upitan je li zadovoljan kako su službe odreagirale, Milanović je odgovorio da jest, ali i napomenuo da treba gledati vremenske prognoze.

"Lokalna samouprava u koordinaciji s državnom vlašću treba se pripremati za takve događaje; tamo gdje je to normalna pojava to je već pomalo rutina, a gdje nije može doći do iznenađenja, ali srećom sada je sve pod kontrolom", zaključio je premijer.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 06.02.12. 10:19

Milanoviću,pa Hrvatska je puna tih slogana.Sve i jedna odgovorna osoba na bilo kojoj funkciji,izgovara upravo te riječi;"Nisam znao".I uz pomoć takve izjave opstaje na vlasti.Njima je to dovoljno da odbace bilo kakvu odgovornost,kao da se podrazumjeva kako mogu uništiti neki projekt ili pokrasti ili omogućiti lopovluk a sve pood geslom;"Nisam znao"!Cijela Hrvatska živi pod terorom ministara koji"nisu znali" da je nešto nedozvoljeno ili potrebno,svejedno.Još gori i opasniji su oni koji kažu"da,ja znam i znao sam"a povuče poteze da se cijela nacija smrzne no taj mudrac ostaje uspravan u svojoj aroganciji i gluposti.Imaš ti mesti po Hrvatskoj cijeli mandat a da bi samo očistio smeće.Gdje je još provjetravanje od takvog smrada koji bi ostao njihovim odlaskom,kao trag tvorova kojih se namnožilo kao zečeva.


registracija
24/3/10

bagsy, 06.02.12. 11:49

'Nisam znao' ne isključuje kaznenu i drugu odgovornost,pa tko ne želi znati,nek izvoli,ministri,pomoćnici ministara,direktori javnih poduzeća ne bi trebali biti izuzeti od sankcija pa bi svi jako brzo naučili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika