06.02.2012. / 08:25

Autor: Hina

Obama: Izrael još nije odlučio o odgovoru na iranski nuklearni program

Američki predsjednik Barack Obama kazao je u nedjelju da Izrael još nije odlučio kako odgovoriti na razvoj iranskog nuklearnog programa i dodao da nema dokaza da Iran ima namjere ili vojne mogućnosti za napad na američko tlo.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama kazao je u nedjelju da Izrael još nije odlučio kako odgovoriti na razvoj iranskog nuklearnog programa i dodao da nema dokaza da Iran ima namjere ili vojne mogućnosti za napad na američko tlo.

Upitan u interviewu za NBC hoće li Izrael napasti Iran Obama je odgovorio: "Ne mislim da je Izrael donio odluku o tome što treba učiniti. Mislim da oni poput nas, vjeruju da Iran treba odustati od razvoja nuklearnog oružja". Američki predsjednik dodao je da će Izrael i SAD tijesno surađivati na pitanju Irana.

Obama koji u studenome ide na predsjedničke izbore kako bi osvojio drugi mandat jasno je dao na znanje da nije zainteresiran za sudjelovanje u novim ratovima na području Perzijskog zaljeva.

"Bilo koja dodatna vojna aktivnost na području Zaljeva remetilačka je i ima veliki učinak na nas. To bi imalo velikoga odraza na cijene nafte, još imamo snage u Afganistanu koji graniči s Iranom i stoga je naša metoda izbora diplomacija", kazao je.

Obamin vodeći republikanski protukandidat Mitt Romney kazao je kako će svoj predsjednički mandat započeti nametanjem oštrih sankcija Iranu i osnažiti američku diplomaciju vrlo vjerodostojnom vojnom opcijom.

Obama je u interviewu istaknuo da na stolu ostaju sve opcije za spriječavanje Irana da postane nuklearna sila.

"Učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili Iran da razvije nuklearno oružje i izazove utrku u nuklearnom naoružanju u nemirnom području".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 06.02.12. 09:05

Što li će reći dobitnik Nobela za mir?


registracija
2/2/12

zarada12, 06.02.12. 12:11

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika