06.02.2012. / 10:59

Autor: Totalsport

Afrički kup nacija: Gana u produžetku bolja od Tunisa

Gana će polufinale igrati protiv Zambije u srijedu, kada će svoj polufinalni ogled odigrati i Obala Bjelokosti i Mali

Nogometaši GaneNogometaši GaneNogometna reprezentacija Gane posljednja je izborila plasman u polufinalu Afričkog kupa nacija, koji se održava u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji.

Gana je u četvrtfinalu odigranom u Francevilleu pobijedila Tunis s 2-1 u produžetku. U polufinalu će igrati protiv Zambije u srijedu, kada će svoj polufinalni ogled odigrati i Obala Bjelokosti i Mali.

Gana je protiv Tunisa povela u 10. minuti iz lijepe akcije, koju je pogotkom glavom okončao John Mensah. Braniču i kapetanu Gane ovo je bio već drugi gol na turniru. Zabio je i u startnoj pobjedi protiv Bocvane 1-0.

Tunis je izjednačio u 42. minuti, kada je Khelifa poentirao glavom nakon centaršuta Dhaouadija.

Odluka o pobjedniku pala je u 101. minuti. Grubo je pogriješio vratar Tunižana Mathlouthi, koji je nakon centaršuta ispustio loptu koju je praktički već ukrotio. U blizini se našao 22-godišnji napadač Marseillea Andre Ayew, najbolji afrički nogometaš prošle godine u izboru BBC-a, te je lakoćom gurnuo loptu u praznu mrežu. I njemu je to bio drugi gol na turniru.

Tunis je utakmicu završio s čovjekom manje, jer je Aymen Abdennour u 108. minuti dobio crveni karton zbog udaranja Ayewa laktom u lice.

Od svih sudionika ovogodišnje afričke smotre, Gana je najtrofejnija s četiri naslova pobjednika Kupa nacija. No, zadnji trofej je Gana osvojila još 1982. godine.

Afrički kup nacija, četvrtfinale:

Mali - Gabon 1-1, 5-4 na penale (Diabate 84 / Mouloungui 55)

Gana - Tunis 2-1 (Mensah 10, Ayew 101 / Khelifa 42)

Vezane vijesti

UNESCO zabrinut zbog "pustinjskog bisera" Timbuktua

UNESCO zabrinut zbog "pustinjskog bisera" Timbuktua

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) izrazila je u utorak zabrinutost zbog opasnosti koje zbog vojnih sukoba u… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 06.02.12. 12:11

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika