06.02.2012. / 12:21

Autor: Hina

S Janšom kao mandatarom zadovoljno 44 posto Slovenaca-anketa

Odlukom parlamenta koji je Janeza Janšu prošlog tjedna potvrdio za mandatara nove vlade zadovoljno je 44 posto Slovenaca, a nezadovoljno 53 posto, pokazala je telefonska anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo", a provedena je na reprezentativnom uzorku od 607 ispitanika.

Janez JanšaJanez JanšaOdlukom parlamenta koji je Janeza Janšu prošlog tjedna potvrdio za mandatara nove vlade zadovoljno je 44 posto Slovenaca, a nezadovoljno 53 posto, pokazala je telefonska anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo", a provedena je na reprezentativnom uzorku od 607 ispitanika.

Tijekom tjedna u parlamentarnim odborima predstavit će se 11 ministara u novoj vladi koju je predložila Janšina petostranačka koalicija, a parlament će o vladi kao cjelini odlučivati u petak.

Manje nego samim izborom Janše za mandatara Slovenci su zadovoljni novim zakonom o vladi, pokazala je anketa vodećeg slovenskog dnevnika.

Tako 67 posto ispitanika smatra da rješenje po kojemu će ministarstvo unutarnjih poslova biti nadležno za rad državnog tužiteljstva nije dobro, a 61 posto ih se protivi ukidanju samostalnog ministarstva kulture, što nova koalicija na vlasti tumači potrebnom racionalnijeg djelovanja državne uprave i štednjom.

Više od polovice ispitanika smatra da bi nova vlada trebala pomoći organizatorima zimske Univerzijade koja se manje od godinu dana treba održati u Mariboru, što je dovedeno u pitanje zbog gospodarske krize i nedostatka financijskih sredstava.

Za veće državne subvencije kako bi se organizatori te sportske priredbe riješili iz neugodne situacije izjasnilo se 54, a protiv 41 posto ispitanika.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika