06.02.2012. / 13:11

Autor: Hina

Netanyahu ministrima i generalima naredio šutnju o Iranu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je svojim ministrima i vojnim dužnosnicima da prestanu raspravljati o mogućnosti napada na iranska nuklearna postrojenja, tvrde u ponedjeljak izraelski mediji.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je svojim ministrima i vojnim dužnosnicima da prestanu raspravljati o mogućnosti napada na iranska nuklearna postrojenja, tvrde u ponedjeljak izraelski mediji.

Netanyahu je tu inicijativu poduzeo nakon niza alarmantnih izjava članova vlade i visokih časnika po tom pitanju zadnjih dana.

Na svojoj internetskoj stranici list Maariv citira "visokog dužnosnika u Jeruzalemu" koji objašnjava da premijer želi izbjeći dojam kako Izrael želi Sjedinjene Države uvući u rat protiv Irana mimo njihove volje.

Takav scenarij "mogao bi naškoditi nacionalnim interesima SAD-a i poljuljati odnose s Izraelom", dodao je taj dužnosnik.

Po njemu, kritike su posebno usmjerene na nedavne izjave ministra obrane Ehuda Baraka, pomoćnika premijera zadužena za strateške poslove Moshea Yaalona i nekoliko generala.

Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u nedjelju da Izrael nije odlučio o mogućem napadu na iranska nuklearna postrojenja.

Vezane vijesti

S HDZ-om 'za stolom'

S HDZ-om 'za stolom'

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je, komentirajući izjavu predsjednika RH Ive Josipovića o potrebi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika