06.02.2012. / 13:14

Autor: Hina

U Hrvatskoj hladno do sredine veljače

Hladno vrijeme u Hrvatskoj će se zadržati do sredine veljače dok će jak snijeg padati još danas i sutra dopodne, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) u kojem najhladnije jutro predviđaju u četvrtak, 9. veljače, kada će se temperature spustiti i 20 stupnjeva ispod ništice.

U većini kopnenih krajeva temperatura će se u četvrtak spustiti 15 stupnjeva ispod ništice, a mjestimice čak i do -20 stupnjeva CelzijevihU većini kopnenih krajeva temperatura će se u četvrtak spustiti 15 stupnjeva ispod ništice, a mjestimice čak i do -20 stupnjeva CelzijevihHladno vrijeme u Hrvatskoj će se zadržati do sredine veljače dok će jak snijeg padati još danas i sutra dopodne, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) u kojem najhladnije jutro predviđaju u četvrtak, 9. veljače, kada će se temperature spustiti i 20 stupnjeva ispod ništice.

Većih količina snijega, koji će padati još danas i sutra dopodne, bit će u Lici, Gorskom Kotaru i Slavoniji, sa snježnim nanosima od deset do 20 centimetara, a u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske moglo bi napadati desetak centimetara snijega.

Slabiji snijeg, koji ne bi trebao stvarati veće probleme, ponovno se očekuje od petka, 10. veljače, do nedjelje, 12. veljače.

U većini kopnenih krajeva temperatura će se u četvrtak spustiti 15 stupnjeva ispod ništice, a mjestimice čak i do -20 stupnjeva Celzijevih, navodi DHMZ.

Danas poslijepodne i sutra, 7. veljače, vjetar će u sjeverozapadnom području i gorju na udare biti povremeno jak, a može biti čak olujan, sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Slabljenje bure očekuje se u četvrtak, a za vikend njeno ponovno jačanje. Bura će na Jadranu puhati do sredine veljače.

Vezane vijesti

U valu hladnoću u Europi do sada više od 600 mrtvih

U valu hladnoću u Europi do sada više od 600 mrtvih

U subotu je ukupan broj mrtvih uslijed velikog vala hladnoće koji je zahvatio Europu prešao šest stotina, izvješćuju agencije. Val hladnoće posebice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika