06.02.2012. / 14:58

Autor: Hina

Merkel i Sarkozy na zajedničkoj sjednici dviju vlada

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak u Parizu predsjedaju zajedničkoj sjedinici njemačke i francuske vlade posvećene financijskoj krizu u euro zoni, a sastanak se događa u jeku francuske predsjedničke kampanje te njemačka kancelarka i na ovaj način daje potporu Sarkozyju.

Angela Merkel i Nicolas SarkozyAngela Merkel i Nicolas SarkozyNjemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak u Parizu predsjedaju zajedničkoj sjedinici njemačke i francuske vlade posvećene financijskoj krizu u euro zoni, a sastanak se događa u jeku francuske predsjedničke kampanje te njemačka kancelarka i na ovaj način daje potporu Sarkozyju.

Ovaj bilateralni sastanak, 14. po redu sastanak francuskog i njemačkog vodstva, počeo je u ponedjeljak ujutro sastankom Sarkozy-Merkel, na kojem je bio nazočan i francuski premijer Francois Fillon.

Posljednji zajednički sastanak dviju vlada održan je u prosincu 2010. u Freibergu.

Prema priopćenju francuskog predsjedništva, sastanak je posvećen "jačanju francusko-njemačke suradnje u svim područjima", posebice "fiskalnom".

Pariz i Berlin zalažu se i za uvođenje poreza na financijske transakcije u EU.

Francuski predsjednik najavio je da će Francuska "od kolovoza ove godine" uvesti takav porez u visini od 0,1 posto, dok opreznija Merkel želi da se takva mjera uvede unutar čitavog EU.

Francuski i njemački čelnici bavit će se i europskim pitanjima, posebice situacijom u Grčkoj kao i međunarodnim pitanjima, poput Sirije.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika