06.02.2012. / 17:05

Autor: Nacional.hr

Amerika zatvorila veleposlanstvo u Siriji

Američke državne vlaste izvjestile su kako su američki veleposlanik Robert Ford, diplomati i ostalo osoblje danas napustili Siriju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAdministracija SAD-a zatvorila je američko veleposlanstvo u Damasku i povukla sve svoje diplomate iz Sirije, izvještava Google.com.

Američke državne vlaste izvjestile su kako su američki veleposlanik Robert Ford, diplomati i ostalo osoblje danas napustili Siriju. Podsjetimo kako je State Department prošli mjesec najavio kako će zatvoriti veleposlanstvo ukoliko Assadov režim ne pojača mjere sigurnosti. Zabrinutost je bila velika zbog opće sigurnosti osoblja i učestalih automobila-bombi u gradu. Istaknimo kako su američke vlasti pozvale predsjednika Bashar al-Assada da odstupi.

Organizacija Ujedinjenih naroda tvrdi kako je u sukobima u Siriji od ožujka prošle godine ubijeno 5 400 osoba. Pobuna je počela mirnim prosvjedima, no sad je prerasla u oružane sukobe.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika