07.02.2012. / 10:34

Autor: Nacional.hr

Kalinić i Milovanović pokušali pobjeći iz zatvora

Kalinić i Milovanović pokušali su pobjeći navodno jutros oko 5.30 sati, nakon što su izrezali rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište, ali su ih u tome spriječili pripadnici žandarmerije

Sretko Kalinić (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL )Sretko Kalinić (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL )Sretko Kalinić i Željko Milovanović, bivši pripadnici zemunskog klana, uhvaćeni su u pokušaju bijega iz posebne pritvorske jedinice srpskog Okružnog zatvora, javljaju tamošnji mediji.

Potvrda o istinitosti informacije u međuvremenu je pristigla iz Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija. Kalinić i Milovanović pokušali su pobjeći navodno jutros oko 5.30 sati, nakon što su izrezali rešetke na prozoru pritvorske jedinice i iskočili u dvorište, ali su ih u tome spriječili pripadnici žandarmerije. U priopćenju Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija se navodi kako su oni izаšli iz svojih ćelijа "odvаlivši vrаtа, svlаdаli pripаdnikа službe osiguranja i iskočili kroz prozor u dvorište zаtvorа".

"Budnošću i brzom intervencijom pripаdnikа Žаndаrmerije obojicа su odmаh uhvаćenа i vrаćenа u ćelije", priopćeno je iz Zavoda. Kalinić je uhićen u Zagrebu nakon što ga je ranio njegov "kolega" iz zemunskog klana Miloš Simović koji je kasnije pobjegao u Srbiju gdje je uhićen. Željko Milovanović optužen je za sudjelovanje u ubojstvo Ive Pukanića.

Vezane vijesti

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika