07.02.2012. / 13:57

Autor: Hina

Odbor za nacionalnu sigurnost uskoro u posjet obavještajnom aparatu

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je, na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu, utvrdio plan posjeta svim segmentima sustava nacionalne sigurnosti.

Miroslav TuđmanMiroslav TuđmanSaborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je, na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu, utvrdio plan posjeta svim segmentima sustava nacionalne sigurnosti.

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman je nakon zatvorene sjednice novinarima izjavio da su se članovi Odbora usuglasili oko posjeta Uredu Vijeća nacionalne sigurnosti, Operativno-tehničkom centru za nadzor telekomunikacija, Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) i Vojno-sigurnosno obavještajnoj agenciji (VSOA).

Odbor se, dodao je, dogovorio i o suradnji sa sličnim odborima u parlamentima drugih država, te dao pozitivno mišljenje na usuglašeni prijedlog predsjednika Republike i Vlade o imenovanju zamjenika ravnatelja VSOA-e.

Novinare je zanimalo i je li Odbor zaprimio pritužbu HDZ-ovog zastupnika Josipa Salapića, koji se nedavno MUP-u požalio na umiješanost policije i tajnih službi u razračunavanja u HDZ-u pred unutarstranačke izbore u toj stranci.

Tuđman je odgovorio kako Odbor po tom pitanju nije zaprimio nikakvu pritužbu, odnosno predstavku, te naglasio kako će Odbor sve što dobije i raspraviti.

"Ako dođe na Odbor onda ćemo raspraviti", kazao je, a upitan hoće li Odbor, zbog ozbiljnosti optužbi, sam nešto poduzimati, odgovorio je kako Odbor tako ne funkcionira.

Na dodatni novinarski upit hoće li na te Salapićeve optužbe reagirati Vijeće za građanski nadzor sigurnosnih službi, koje djeluje u sklopu Odbora, Tuđman je odgovorio kako to treba pitati članove Vijeća.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 07.02.12. 15:07

A jeste ga ufitiljili, postavili kriminalca da riješava pitanja NACIONALNE SIGURNOSTI. Zar smo zaista toliki DEBILI da pored zdravih očiju, ništa ne vidimo? Toliko normalnih i sposobnih, a mi imamo sina bivšeg precjednika koji nas je zamotao u crno za precjednika Odbora.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika