07.02.2012. / 14:32

Autor: Hina

Prgomet: Vodstvo HDZ-a krivo što je HDZ loša oporba

Kandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet optužio je danas vodstvo HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor da su krivi jer je ta stranka loša oporba.

Drago PrgometDrago PrgometKandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet optužio je danas vodstvo HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor da su krivi jer je ta stranka loša oporba.

"Vodstvo HDZ-a krivo je zbog toga što je HDZ loša oporba, jer umjesto svakodnevnih reakcija na poteze aktualne vlasti HDZ se bavi sam sobom", rekao je na konferenciji za novinare Prgomet.

"Jadranka Kosor je predsjednica, a najveća odgovornost leži na onome tko je opoziciji predsjednik", rekao je Prgomet dodavši kako je jasno definirano tko vodi HDZ i tko određuje političke smjernice rada HDZ-a.

Umjesto da HDZ upućuje kritike Vladi, izbacuje članove koji su kritični prema stranci, a umjesto prijedloga projekata usvajaju se odluke kojima se onemogućava svaki demokratski istup i brani korištenje prostora stranke za predstavljanje programa kandidata, rekao je Prgomet.

Upitan o krivnji zamjenika predsjednice stranke Darka Milinovića za stanje u stranci, obzirom da je izjavio kako je za sklapanju koalicije sa Željkom Kerumom saznao dva sata prije tog čina, Prgomet je uzvratio da to na žalost samo govori o stanju unutar vodstva HDZ-a i potvrđuje potrebu odlaska aktualnog vodstva i dolaska novih ljudi na čelo stranke.

Na pitanje vjeruje li da u HDZ-u postoji paralelni sustav upravljanja, Prgomet je rekao kako mu je to teško reći jer nije dio užeg vodstva.

"Ja bih to prije nazvao sustavom neupravljanja, a ne paralelnim sustavom upravljanja", poručio je.

Osvrćući se na rad vlade Prgomet je rekao kako je na vlasti "hoće-neće vlada" koja je nepripremljena, iako je u predizbornoj kampanji tvrdila suprotno.

"Sudeći po izjavama koje prenose mediji može se zaključiti kako imamo tri vlade - jedna ministra financija koja planira smanjenje broja radnika u državnoj službi, druga, ona premijerova, koja ne planira smanjenje toga broja i treća koja donosi Program Vlade prema kojem će vlada zaposliti više od 1000 novih ljudi", rekao je Prgomet.

Obećanja kako neće biti prodaje državnih poduzeća, dizanja PDV-a i otpuštanja radnika u javnom sektoru kao i ukidanja tri posto nameta na mirovine veće od 5.100 kuna nazvao je "figom u džepu".

Imenovanje HNS-ovca Srećka Ferenčaka u NO JANAF-a dovoljno govori o nastavku bespoštedne borbe protiv korupcije, a još je gore bilo slušati način na koji se pravdao taj čin, rekao je Prgomet.

Poziv na javno sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a, koji je jučer uputio svim kandidatima, do sada su, po Prgometovim tvrdnjama, prihvatio Domagoj Milošević i Milan Kujundžić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika